Antena 3 CNN Actualitate Avertisment MAE pentru cei care pleacă în Italia, Croația, Polonia și Danemarca

Avertisment MAE pentru cei care pleacă în Italia, Croația, Polonia și Danemarca

Avertisment MAE pentru cei care pleacă în Italia, Croația, Polonia și Danemarca
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    05 Ian 2017   •   11:46

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Italia că Serviciul Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene a anunţat o scădere severă a temperaturii, îndeosebi în centrul şi sudul Peninsulei, pentru perioada 5-7 ianuarie.

Se vor semnala vânturi puternice în majoritatea zonelor ţării, precum şi precipitaţii sub formă de ninsoare în sudul ţării şi în Sicilia, precizează MAE.

MAE recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Atenționare de călătorie în Danemarca

Autoritățile daneze au avertizat pe marginea unor condiții meteo severe în perioada 5-7 ianuarie 2017, caracterizate prin vânt puternic (viteză medie de 30 m/s) și asupra riscului inundațiilor în zonele costiere din sudul, centrul și estul țării (Sjæland – inclusiv Copenhaga, sud-estul Iutlandei, Møn, Funen, Lolland-Falster, Ærø, Langeland și Bornholm).

Atenționare de călătorie în Croația

Prognozele meteorologice pentru Croaţia indică o scădere puternică a temperaturilor însoţită de ninsori şi vânt puternic. Astfel, începând din data de 05 ianuarie 2017 regiunile Rijeka – Kvarner, centrul și sudul Dalmației se află sub avertizare meteorologică cod roșu de vânt și cod galben de temperaturi scăzute.

Atenționare de călătorie în Polonia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Poloniei că autorităţile locale au emis joi, o serie de alerte privind înrăutăţirea condiţiilor meteo, pe teritoriul Poloniei (vânt puternic, ninsori şi temperaturi extrem de scăzute)

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close