Antena 3 CNN Actualitate Avertismentul lui Octavian Jurma: ”Școlile din mai multe județe se vor închide după două săptămâni”

Avertismentul lui Octavian Jurma: ”Școlile din mai multe județe se vor închide după două săptămâni”

Cercetătorul Octavian Jurma susține că, potrivit datelor de la acest moment privind evoluția cazurilor COVID-19 din România, unele școli se vor închide după două săptămâni de la începerea anului școlar.

Avertismentul lui Octavian Jurma: ”Școlile din mai multe județe se vor închide după două săptămâni”
Sursa foto: Facebook/Octavian P Jruma
de Adelina Miron    |    01 Sep 2021   •   14:09

„Azi județul Ilfov a ajuns și oficial la incidența de 1 la mie. Tot astăzi, București a depășit incidența de 1 la 1000 în formulă standard o va depăși oficial probabil până la finalul acestei săptămâni (iar pe cea de 2 la mie în 2 săptămâni).

Înainte de valul 3, depășirea acestui prag ar fi atras multă atenție și agitație pentru că e pragul la care clasele începeau să între în online după o strategie atent gândită de Ministerul Santatii în colaborare cu Ministerul Educației. Acum acest prag a fost ridicat la 6 la mie fără nici o altă măsură compensatorie de siguranță și triaj epidemiologic”, scrie cercetătorul pe Facebook.

Octavian Jurma a postat și un grafic al prognozei incidenței în fiecare județ, la începutul săptămânii, pe baza căruia cercetătorul atrage atenția că ”sunt județe importante care vor depăși 6 la mie și vor fi nevoite să inchidă școlile, la 2 saptamani după deschiderea lor. Nu e de altfel nici o surpriza ca pandemia ne prinde cand incercam sa blufăm cu sanatatea oamenilor pe masă”.

×
Subiecte în articol: şcoli Octavian Jurma
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close