Antena 3 CNN Actualitate Avertisment pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Cinci regiuni sunt cu risc major de incendii

Avertisment pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Cinci regiuni sunt cu risc major de incendii

Temperaturile vor ajunge la 42 de grade.

Avertisment pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Cinci regiuni sunt cu risc major de incendii
Avertisment pentru românii care merg în vacanță în Grecia
de Laura Dinu    |    11 Iun 2024   •   13:47

Autoritățile române au emis o atenționare de călătorie în Grecia din cauza riscului crescut de incendii. Aceasta este valabilă de marți până vineri.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național de Meteorologie a emis un buletin meteorologic conform căruia în intervalul 11-14 iunie 2024 se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone.

Ministerul Protecției Civile și Crizelor Climatice avertizează că, în perioada menționată, va exista un risc crescut de incendii, îndeosebi în regiunile Attica, Peloponez, respectiv în Grecia continentală - zonele Viotia, Fthiotida și Fokida.”, informează Ministerul Afacerilor Externe

Temperaturi de 42 de grade în Grecia

Serviciile meteorologice prognozează că mercurul din termometre ar putea ajunge la 42 de grade Celsius în centrul ţării, în condiţiile în care Grecia s-a confruntat deja în ultimele zile cu temperaturi foarte ridicate, în special la Atena, unde joi sunt aşteptate 38 de grade Celsius.

Kikilias le-a cerut grecilor „ajutorul şi atenţia pentru a proteja vieţile umane” şi natura, în condiţiile în care ţara înregistrează zilnic între 30 şi 40 de incendii de pădure, deocamdată la scară redusă.

Deşi vara nu a început încă, marţea trecută au fost înregistrate recorduri de căldură pentru prima săptămână de iunie, potrivit site-ului meteo.gr, temperaturile ajungând în unele locuri la 39,3 grade Celsius.

Această ţară mediteraneană, obişnuită cu valurile de căldură, s-a confruntat în 2023 cu incendii devastatoare şi cu o caniculă de două săptămâni, de o durată fără precedent.

Ea a trecut apoi prin cea mai călduroasă iarnă înregistrată vreodată, iar acum se teme de „o vară foarte dificilă” în ceea ce priveşte incendiile de pădure, potrivit lui Kikilias, intervievat săptămâna trecută de AFP.

Circa 175.000 de hectare de păduri şi terenuri agricole au fost distruse de flăcări în 2023 şi peste 20 de persoane au murit.

×
Subiecte în articol: Grecia MAE
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Putin nu vrea pace în Ucraina și amenință că va merge „până la capăt”
x close