Antena 3 CNN Actualitate Avertisment de coșmar al SRI: "Se pregătește un atac terorist de proporții!"

Avertisment de coșmar al SRI: "Se pregătește un atac terorist de proporții!"

isis.jpg
01 Aug 2016   •   20:20

Avertisment de coșmar din partea SRI: Generalul Sorin Gabriel Cozma, seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informații, afirmă că “DAESH (Statul Islamic – n.red.) e cel mai puternic brand creat de terorism” si ca “Indiciile arata cu DAESH pregateste un atac de mari proportii, inedit”.

“Noi nu vorbim de ISIS sau ISIL, noi vorbim de DAESH. Nu putem permite sa se numeasca stat. DAESH e o mutatie genetica a Al-Qaeda. Al-Qaeda se baza pe Al-Jazeera. DAESH apartine erei Facebook si Twitter”, spune Sorin Gabriel Cozma.

“Al-Qaeda isi conduce fransizele de la distanta, practica un management pasiv. DAESH se implica in viata de zi cu zi, face transfer de know-how si resursa umana catre fransiza, practic management activ. Al-Qaeda incearca, in ultima vreme, sa evite atentatele ce pot conduce la victime musulmane sau civile. DAESH actioneaza cu o violenta nejustificata, nediscriminand intre cei vizati de atentate. DAESH e cel mai puternic brand creat de terorism”, afirma oficialul SRI citat de Hotnews.

El mai spune ca “Se trece, treptat, de la Radicalizare Islamica la Islamizarea Radicalizarii. Un posibil subiect de studiu pentru sociologi. Indiciile arata cu DAESH pregateste un atac de mari proportii, inedit.”

Subiectul a fost dezbătut în ediția de luni a emisiunii La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu, la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Twitter Facebook SRI avertisment
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close