Antena 3 CNN Actualitate Avertismentele investitorilor străini pentru România

Avertismentele investitorilor străini pentru România

Avertismentele investitorilor străini pentru România
07 Mai 2015   •   19:22

România trebuie să se transforme dintr-o economie low-cost într-una competitivă, avertizează investitorii. Firmele străine au fost atrase de costurile reduse ale forţei de muncă de la noi, dar companiile vor deja o viziune pe termen lung din partea autorităţilor. Mai mult, propun statului soluţii de dezvoltare.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România a lansat Cartea Albă a Competitivităţii, în care au fost rezumate 52 de propuneri ale investitorilor pentru opt domenii prioritare: formare, inovaţie, piaţa muncii, infrastructură, energie, agricultură, pieţe financiare şi turism.

Investitorii au avertismente dure pe domenii punctuale. Cum ar fi infrastructura, unde legislaţia trebuie îmbunătăţită, iar autorităţile ar trebui să aleagă firme performante pentru construcţia de  autostrăzi.

Şi în sectorul energetic România are mult de recuperat, fiind necesare investiţii străine de 3-4 miliarde de euro pe an.

Mingea este pe terenul reglementatorului, mai spus investorii francezi care cer statului român predictibilitate şi stabilitate în decizii.

Măsurile au fost inspirate de experienţa a 500 de companii cu capital francez şi românesc, ce reprezintă 15% din PIB-ul României şi care cumulat oferă 125.000 de locuri de muncă.


×
Subiecte în articol: Camera de Comert
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close