Antena 3 CNN Actualitate Avertismentul lui Adrian Năstase despre Piața Victoriei: "Nu #rezist să pun o întrebare"

Avertismentul lui Adrian Năstase despre Piața Victoriei: "Nu #rezist să pun o întrebare"

Avertismentul lui Adrian Năstase despre Piața Victoriei: "Nu #rezist să pun o întrebare"
06 Iul 2017   •   10:36

Adrian Năstase atrage atenția asupra unui fapt ignorat de mulți ani de autorități: nu există nicio cale de acces pietonală pentru insula din mijlocul Pieței Victoriei, cea în care se desfășoară protestele din fața Guvernului.

"Aproape in fiecare zi trec prin Piata Victoriei. E vorba de piata din fata Guvernului. Când lucram in zonă, am propus sistematizarea ei si realizarea unui sens giratoriu in jurul unui monument de genul celor din marile piete ale Parisului. Am propus si realizarea unei parcări in „buzunarele” subterane rămase de la constructia metroului. Pentru a se evita talciocul de masini de acolo si riscul inerent din punctul de vedere al unei posibile actiuni teroriste. Proiectul există dar evident, după 2004, nimeni nu s-a mai ocupat de el.

Acum, Piata s-a transformat intr-un fel de Hyde Park, unde se strang, la diferite ocazii, tineri, mame cu copii in brate, câini, ultrasi etc. Ok. E democratie. Fiecare face ce vrea. Inclusiv multinationalele – asta rămâne intre noi. Intrebarea care mă frământă, insă, asteptând, in fiecare zi, la stopurile nesincronizate de acolo, este pe unde ajung, in „insula” din mijlocul pietei, apărătorii statului de drept, in conditiile in care nu există nicio trecere de pietoni intre trotuare si „insula respectivă?!"

Continuarea, pe adriannastase.ro.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Piata Victoriei rezist
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close