Antena 3 CNN Actualitate Avertismentul lui Dacian Cioloş: "Dacă mărim salariile, riscăm viitorul României"

Avertismentul lui Dacian Cioloş: "Dacă mărim salariile, riscăm viitorul României"

Avertismentul lui Dacian Cioloş: "Dacă mărim salariile, riscăm viitorul României"
02 Noi 2016   •   18:30

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că ideea de mărire a salariilor, de a transmite evoluţia economică şi în mărirea salariilor e un lucru necesar, dar a avertizat că, dacă acesta se face "populist şi electoralist", trebuie explicat oamenilor că li se riscă viitorul, dar şi viitorul economiei. 

"Da, avem nevoie în perioada următoare să facem ca evoluţia economică bună a României să fie resimţită şi în nivelul de trai al românilor, dar dacă nu facem asta cu decizii responsabile riscăm să repetăm istoria şi după o perioadă de creştere economică să ajungem din nou la probleme. De aceea, cred că ideea de a mări salariile (...) de a transmite creşterea economică şi în evoluţia salariilor e un lucru necesar, dar, dacă acest lucru se face în mod populist şi doar electoralist, cred că trebuie să le explicăm oamenilor că prin asta le riscăm viitorul şi riscăm viitorul economiei României", a afirmat Cioloş, la Consiliul Naţional al PNL. 

În opinia sa, problema în România nu ţine de o creştere procentuală a salariilor într-un domeniu sau altul, ci de faptul că nu a fost tratată "chestiunea disfuncţionalităţilor în abordarea politicii salariale". 

La rândul său, Klaus Iohannis a declarat cu privire la legea referitoare la majorările salariale că este greu de spus că poate fi de acord cu astfel de prevederi votate de Parlament pe "ultimii doi metri" înainte de alegeri.

"Este greu de spus că poţi să fii de acord cu majorări votate aşa, nici pe ultima sută de metri, pe ultimii doi metri înainte de alegeri. Mie mi se pare că Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă unde nu ar trebui să ajungă. Pe de altă parte, pot să-i înţeleg foarte bine pe oameni că vor să fie băgaţi în seamă, vor să fie ascultaţi şi sindicatele vor să vină să ceară creşteri salariale. Aceste lucruri trebuie foarte bine cântărite. Nu putem pauşal să spunem că unii sau ceilalţi nu au dreptate, de aceea este nevoie ca astfel de lucruri să fie bine judecate, bine chibzuite şi de aceea am făcut recomandarea mai demult ca în aceste ultime zile ale Parlamentului să nu discute la viteză foarte mare chestiuni care este bine să se discute într-un mod aşezat', a spus şeful statului.

Invitaţii Danei Grecu din emisiunea La Ordinea Zilei au comentat pe această temă. 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close