Antena 3 CNN Actualitate Avertismentul lui Meleșcanu privind respingerea acordului UE-Brexit: „Românii ar putea să aibă probleme”

Avertismentul lui Meleșcanu privind respingerea acordului UE-Brexit: „Românii ar putea să aibă probleme”

Avertismentul lui Meleșcanu privind respingerea acordului UE-Brexit: „Românii ar putea să aibă probleme”
Sursa foto: Foto: Gov.ro
de S.T.    |    15 Ian 2019   •   23:16

Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, susține că dacă Marea Britanie va părăsi UE fără un acord, este posibil ca cetăţenii români să aibă probleme.

Scenariul este unul de avarie, a mai spus Meleşcanu. „Este posibil să fie aduse tot felul de amendamente la aceste documente şi să fie cerută prelungirea perioadei până undeva în iunie, ca să mai negocieze cu Uniunea Europeană. Ceea ce, din punctul meu de vedere, este foarte dificil. UE şi-a fixat o poziţie, negocierile s-au încheiat şi au ajuns la concluzii inclusiv ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor europeni din Marea Britanie”.

Ministrul a mai spus că, în cazul în care Marea Britanie va părăsi UE fără niciun fel de acord, „este posibil ca cetăţenii români să aibă probleme”.

„Atâta timp cât vor exista aceste proiecte care au fost acceptate de UE şi de guvernul britanic, sperăm că pe viitor se va ajunge la o respectare a lor. E greu de spus acum ce se întâmplă. Vom vedea zilele următoate, pentru că nu sunt multe de aşteptat”.

Lovitură de teatru la Londra. Moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Theresa May

Parlamentul britanic a respins marţi, cu doar 73 de zile înaintea Brexitului, singurul plan în vederea unei ieşiri ordonate din Uniunea Europeană.

Acordul a fost respins cu 432 la 202 voturi.

Citiți și:

Uniunea Europeană somează Marea Britanie să își clarifice intențiile privind Brexit. Juncker: „UE nu va negocia alt acord”

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close