Avertismentul MAE pentru românii care vor să călătorească în Franţa

de D.D.    |    09 Ian 2015   •   15:07
Avertismentul MAE pentru românii care vor să călătorească în Franţa Foto: Agerpres

MAE a transmis o informare de călătorie în care recomandă cetăţenilor români care urmează să călătorească sau se află deja pe teritoriul Franţei, cu precădere în zona capitalei Paris, să manifeste prudenţă sporită. Ministerul aminteşte de instituirea nivelului maxim de alertă pentru nordul ţării.

 "Ministerul Afacerilor Externe aminteşte faptul că autorităţile franceze au decis să instituie nivelul maxim de alertă pentru nordul Franţei, context în care se recomandă cetăţenilor români care urmează să călătorească sau se află deja pe teritoriul Republicii Franceze, cu precădere în zona capitalei Paris (regiunile Ile-de-France şi Picardie), să manifeste prudenţă sporită", se arată în comunicatul remis vineri de MAE.

Ministerul de Externe atenţionează asupra faptului că deplasarea cu mijloacele de transport în comun, în special metroul şi RER-ul, în special în zona pariziană, poate fi îngreunată din cauza restricţiilor impuse de poliţia franceză.

S-au instituit măsuri de siguranţă sporite în marile centre comerciale, instituţii publice, lăcaşuri de cult şi de învăţământ, precum şi în împrejurimile obiectivelor turistice, ceea ce poate perturba accesul în incinta acestora, menţionează sursa citată.

  Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Franţa în această perioadă ca, anterior efectuării deplasării, să urmărească cu atenţie recomandările şi avertizările emise de autorităţile franceze.

ExitPOLL
Parteneri
x close