Avertismentul unui filosof român, după rezultatul alegerilor: ”Atunci când îi va lovi prima nenorocire, abia atunci vor înțelege...”

de A.M.P    |    12 Dec 2016   •   10:43
Avertismentul unui filosof român, după rezultatul alegerilor: ”Atunci când îi va lovi prima nenorocire, abia atunci vor înțelege...” Foto: pixabay.com

Categoria de vârstă 18–24 de ani nu a mers la vot, a scris filosoful Mihai Șora pe Facebook, într-un mesaj în care susține că nici în cazul 24–100 de ani ”nu au fost dascăli buni, n-au știut să-i învețe la timp civismul, responsabilitatea, democrația”.

Mihai Șora a afirmat că doar atunci când ”îi va lovi prima nenorocire”, cei din categoria de vârstă 18-24 vor înțelege de ce ar fi trebuit să iasă la vot.

”Poate și pentru că 24–100 de ani nu au fost dascăli buni, n-au știut să-i învețe la timp civismul, responsabilitatea, democrația. Nu au izbutit să-i lumineze, să le vorbească mai convingător despre servituțile votului neexprimat.

Dar, ca și alții odinioară, 18–24 de ani vor învăța singuri, din mers.

Vor vedea cu ochii lor:
când vor merge în excursii la munte… – și, în locul pădurilor, vor găsi un teren viran;
când vor da primul concurs pentru o slujbă… – și, în locul lor, va fi angajat prostovanul nepot al primarului;
când vor dori să-și deschidă o mică afacere și se vor prăbuși sub teancul de hârtii și acte inutile;
când primul lor copil va intra în spital pentru o banală fractură și va ieși paralizat sau amputat în urma unui „experiment“.

Atunci când îi va lovi prima nenorocire, abia atunci 18–24 de ani vor înțelege de ce ar fi trebuit să iasă la vot în ziua de 11 decembrie 2016”, a scris Mihai Șora pe Facebook.

Parteneri
x close