Antena 3 CNN Actualitate Avertizare de ninsori viscolite, până sâmbătă seara. Vezi prognoza meteo de week-end

Avertizare de ninsori viscolite, până sâmbătă seara. Vezi prognoza meteo de week-end

Avertizare de ninsori viscolite, până sâmbătă seara. Vezi prognoza meteo de week-end
Sursa foto: Foto: pucksauce.com
de M.Z.    |    06 Ian 2012   •   10:54

Meteorologii au emis, vineri, o informare meteo de ninsori viscolite în zona montană, în sud-estul Transilvaniei şi local în Moldova, valabilă de vineri de la ora 18.00 şi până sâmbătă, la ora 18, potrivit ANM.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.

De asemenea, ninsori viscolite vor şi în Moldova, în special sâmbătă, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). În regiunile sudice şi sud-estice, vor fi mai ales ploi, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 25-30 de l/mp.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Vineri (6 ianuarie)


În Bucureşti, vremea se va răci. Cerul va fi noros şi temporar va ploua. Vântul se va intensifica seara şi noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 3-4 grade Celsius.

În ţară, vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în sudul şi estul ţãrii, local în centru şi izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie în Dobrogea, predominant ploi în Oltenia şi Muntenia şi precipitaţii mixte în rest. La munte vor predomina ninsorile. Izolat în sud-estul ţării, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp. Vântul se va intensifica seara şi noaptea în majoritatea regiunilor, dar în special în zona de munte, unde temporar va viscoli ninsoarea. Vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor avea valori de la 1-2 grade în estul Transilvaniei până la 12-13 grade pe litoral. Temperaturile minime se vor situa între -4 şi 6 grade.

Sâmbătă (7 ianuarie)

În Bucureşti, vremea va continua să se răcească, astfel încât regimul termic se va apropia de cel normal pentru această dată. Cerul va fi noros şi, mai ales ziua, temporar vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ploaie. Vântul va mai prezenta unele intensificări la începutul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -2 spre 0 grade.

În ţară, vremea va continua să se răcească, astfel încât regimul termic se va apropia de cel normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi, mai ales ziua, vor cădea precipitaţii pe arii extinse în sud şi est, local în centru şi izolat în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în Dobrogea, mixte în Oltenia şi Muntenia şi mai ales ninsori în celelalte regiuni. Vântul va mai prezenta intensificări în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi la munte şi numai izolat în rest, în prima parte a zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade, iar cele minime între -9 şi 0 grade.

Duminică (8 ianuarie)


În Bucureşti, vremea va fi normală termic pentru începutul lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -4 spre -2 grade.

În ţară, vremea va fi normală termic pentru începutul lunii ianuarie. În regiunile intracarpatice şi la munte cerul va fi mai mult noros şi va ninge slab. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare şi doar pe arii restrânse, îndeosebi seara şi noaptea se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade, mai scăzute în depresiuni.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

 






×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close