Antena 3 CNN Actualitate Avertizare de vânt pentru judeţele Caraş-Severin şi Timiş. Izolat se va semnala polei

Avertizare de vânt pentru judeţele Caraş-Severin şi Timiş. Izolat se va semnala polei

Avertizare de vânt pentru judeţele Caraş-Severin şi Timiş. Izolat se va semnala polei
Sursa foto: Foto: redtag.ca
de S.T.    |    14 Ian 2013   •   09:09

O avertizare nowcasting de vânt puternic pentru sudul judeţului Caraş-Severin şi sudul şi vestul judeţului Timiş, valabilă până la ora 11.00, a fost emisă luni dimineaţă.

Conform avertizarii, se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge 65-75 km/h, iar la munte vor depăşi 100 km/h. Izolat se va semnala polei.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

LUNI (14 ianuarie)

Vremea va intra într-un proces de încãlzire, ce se va resimţi pe parcursul zilei în special în vestul ţãrii, la deal şi la munte, iar noaptea şi în restul teritoriului. În sud şi est cerul va fi acoperit şi local se va semnala ceaţã, asociatã cu burniţã sau fulguieli. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros, iar ceaţa se va forma pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea. Pe arii extinse în Banat, local în Crişana, Maramureş şi Oltenia şi izolat în Transilvania vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ploaie, iar la munte mixte. Vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificãri în zona montanã şi în regiunile vestice. Temperaturile maxime vor fi de la -6...-5 grade în nordul Moldovei pânã la 8...9 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între -4 şi 6 grade, mai coborâte în depresiuni, pânã la -10 grade.Presiunea atmosferica va fi în uşoarã scãdere, cu deosebire în regiunile intracarpatice.

MARŢI (15 ianuarie)

Temperatura aerului va continua sã creascã, astfel cã regimul termic va fi mai ridicat decât în mod normal la aceastã datã, cu valori maxime cuprinse între 1 şi 11 grade şi minime situate, în general, între -4 şi 6 grade. Cerul va prezenta înnorãri în cea mai mare parte a ţãrii. Temporar va ploua în Banat, Crişana şi Maramureş şi local, mai ales noaptea, în Oltenia şi Transilvania. În sudul şi estul ţãrii va fi ceaţã, asociatã izolat cu burniţe sau ploi slabe. În zona montanã vor fi precipitaţii mixte. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte şi în Banat, iar noaptea şi în regiunile estice.Presiunea atmosferica va continua sã scadã.


MIERCURI (16 ianuarie)


Vremea se va menţine mai caldã decât în mod nomal pentru aceastã perioadã din an. Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea de vest a ţãrii, unde va ploua pe arii extinse, iar în rest înnorãrile vor fi temporare şi ploile se vor semnala local, îndeosebi ziua. În zona montanã vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 3 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime se vor încadra între -4 şi 5 grade. Dimineaţa şi noaptea va mai fi ceaţã.

Pentru mai multe informaţii despre stare vremii, accesaţi meteoplus.ro





 

 
 

×
Subiecte în articol: Caras Severin polei
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close