Antena 3 CNN Actualitate Avertizare de VÂNT PUTERNIC. Cum va fi vremea în următoarele zile

Avertizare de VÂNT PUTERNIC. Cum va fi vremea în următoarele zile

Avertizare de VÂNT PUTERNIC. Cum va fi vremea în următoarele zile
Sursa foto: Foto: redtag.ca
06 Ian 2013   •   18:24

Meteorologii au emis o avertizare de vânt puternic pentru perioada 5 - 8 ianuarie. În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice, unde vitezele la rafală vor fi de 55-70 km/h. La munte rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În Moldova vor fi ninsori în general slabe, dar temporar viscolite, îndeosebi în noaptea de sâmbată spre duminică şi pe parcursul zilei de luni.

DUMINICĂ NOAPTE (6/7 ianuarie)

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros şi vor fi condiţii de ninsoare slabã, trecãtoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi în jur de -4 grade.

În ţară, cerul va avea înnorãri în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi ninsori slabe în Moldova, Transilvania, Banat şi la munte şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã unde rafalele vor depãşi 80...90 km/h, iar spre dimineaţã şi în Moldova, cu 50...55 km/h, viscolind şi spulberând zãpada. Temperaturile minime se vor încadra în general între -10 şi 0 grade.

LUNI (7 ianuarie)
În Bucureşti, vremea se va rãci. Cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi pe parcursul zilei temporar va ninge slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimã va fi de -8...-6 grade.Presiunea atmosferica va creste.

În ţară
, vremea se va rãci în toate regiunile, devenind geroasã noaptea în special în nordul şi în centrul ţãrii. Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea de est a teritoriului, precum şi la munte, unde pe arii relativ extinse va ninge slab. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare, iar ninsorile se vor semnala izolat. Vântul va prezenta intensificãri în majoritatea zonelor, cu viteze de pânã la 55...70 km/h în estul ţãrii, iar în zona montanã rafalele vor depãşi 90 km/h, viscolind şi spulberând zãpada. Temperaturile maxime vor fi de la -8...-7 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei pânã la 3...4 grade în vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între -13 şi -5 grade, mai scãzute în depresiuni, spre -20 de grade.Presiunea atmosferica va creste.

MARŢI (8 ianuarie)

În Bucureşti, vremea va fi rece. Cerul va avea înnorãri în prima parte a zilei, când vor mai fi condiţii de ninsoare slabã, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de -2...0 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -9 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţã.Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

În ţară, vremea va fi rece, geroasã dimineaţa şi noaptea îndeosebi în Moldova şi în Transilvania. Cerul va avea înnorãri în estul şi sud-estul ţãrii şi la munte, unde în prima parte a zilei va ninge slab, iar vântul va mai prezenta intensificãri, viscolind trecãtor ninsoarea. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar vântul slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -9 şi 1 grad, iar cele minime între -20...-22 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi -6...-5 grade în Câmpia de Vest. Noaptea, în zonele joase izolat va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

MIERCURI (9 ianuarie)

În Bucureşti, vremea va fi frumoasã, dar se va menţine rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi în jur de -1 grad, iar cea minimã de -9...-7 grade. Vor fi condiţii de ceaţã.

În ţară, vremea se va menţine rece în majoritatea zonelor, geroasã dimineaţa şi noaptea în centru şi est. Cerul va deveni mai mult noros în regiunile vestice şi nord-vestice, unde local, mai ales în a doua parte a intervalului, vor fi ninsori slabe, iar spre dimineaţã posibil şi precipitaţii mixte, favorizând producerea de polei. În restul ţãrii cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 3 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei, iar cele minime de la -20 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã la -5...-3 grade în Banat şi Crişana. Izolat în zonele joase se va semnala ceaţã cu chiciurã.

Pentru mai multe detalii despre vreme accesează meteoplus.antena3.ro.

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close