Antena 3 CNN Actualitate Se va aștepta cu orele la frontiera cu Bulgaria. Atenționarea de călătorie emisă de MAE

Se va aștepta cu orele la frontiera cu Bulgaria. Atenționarea de călătorie emisă de MAE

Vor fi timpi ridicați de așteptare la punctele de frontieră cu Bulgaria în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie. În acest sens, MAE a trimis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Bulgaria, Grecia, Turcia și retur.

Se va aștepta cu orele la frontiera cu Bulgaria. Atenționarea de călătorie emisă de MAE
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Noi 2023   •   21:34

Pe sensul de intrare/ieșire în și din Bulgaria din Turcia prin PCTF Kapitan Andreevo - Kapikule, PCTF Lesovo – Hamzabeyli și, mai ales, prin PCTF Malko Târnovo - Derekoy, la controlul de frontieră și vamal (frontieră externă a Uniunii Europene), se vor putea forma coloane mari de autovehicule, ceea ce va conduce la înregistrarea de timpi considerabil măriți de așteptare la trecerea frontierei, avertizează MAE.

Totodată, și pe sensul de intrare/ieșire în/din Bulgaria către România prin PCTF Ruse, PCTF Durankulak, PCTF Kardam sau PCTF Silistra, la controlul de frontieră (care include și controlul vinietei electronice) vor putea fi înregistrați timpi măriți de așteptare, cu preponderență în cazul în care coloanele de autovehicule cu turiști români vor ajunge la frontiera cu România în mod compact și în același interval de timp.

Printre recomandările ministerului se află și faptul că românii trebuie ”să aibă bateria telefonului mobil încărcată și în stare de funcționare, să dețină resursele necesare de apă, alimente și medicamentație specifică, acolo unde este cazul și să posede resurse financiare adecvate unor astfel de situații speciale”.

”Totodată, se recomandă turiștilor români, care aleg să revină în țară, prin PCTF Ruse, să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 (doi) euro (monede cu valoare nominală de 1 euro sau 2 euro) sau 4 (patru) leva, în acest mod putând fi scurtați considerabil timpii de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi, bonuri fiscale”, mai precizează MAE.

×
Subiecte în articol: avertizare MAE granita Bulgaria Bulgaria
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close