Antena 3 Actualitate Avertizare METEO ANM! Alertă pe râuri din șase județe

Avertizare METEO ANM! Alertă pe râuri din șase județe

31 Iul 2020   •   16:25
Avertizare METEO ANM! Alertă pe râuri din șase județe
Sursa foto: Pixabay

Stare de alertă în șase județe din țară. Hidrologii au emis vineri două avertizări Cod galben de inundații, valabile pe râuri din șase județe până la ora 22.00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Moldova – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Câmpulung Moldovenesc, Bistrița - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Dorna Giumalău, din județele Suceava, Harghita, Neamț și Bacău.

Avertizare hidrologică până la 22.00

Cea de-a doua avertizare vizează râurile mici din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior, Iza – bazin superior, Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Lăpuș – bazin superior, din județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Someșul Mare – bazin superior, anunță hidrologii.

Ambele avertizări sunt în vigoare până la ora 22.00.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close