Antena 3 CNN Actualitate Avertizare meteo: Cod portocaliu de caniculă și vijelii în sud-vestul țării

Avertizare meteo: Cod portocaliu de caniculă și vijelii în sud-vestul țării

O avertizare meteo de cod de caniculă a fost emisă la ora 10. Meteorologii anunță căldură toridă în sud-vestul țării, dar și vijelii.

Avertizare meteo: Cod portocaliu de caniculă și vijelii în sud-vestul țării
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    16 Aug 2021   •   10:45

Cod galben de caniculă și de disconfort accentuat pentru mare parte din țară, temperaturile vor depăși 35 de grade celsius.

În același timp, a fost emis un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat pentru cinci județe din vestul și sud-vestul teritoriului. În Arad, Timișoara, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj se vor atinge în jur de 36-38 de grade Celsius.

Cu totul izolat, în sud-vestul Olteniei o să atingem o maximă de 40 de grade Celsius, înregistrată la umbră.

Pe de altă parte, în Carpații Orientali, în Maramureș, dar și în Moldova va ploua torențial și se vor acumula cantități de apă ce izolat vor depăși 30 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, o altă avertizare meteorologică este valabilă pentru mâine, și anume un Cod galben de caniculă pentru mai multe județe din vestul teritoriului, Dolj, Olt și alte județe care vor consemna temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

De mâine, instabilitatea atmosferică accentuată va cuprinde aproape toată țara. Ne așteptăm la vijelii, intensificări ale vântului ce vor depăși 80 de km/h, însoțite de ploi.

România scapă de caniculă! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în prima săptămână a intervalului, iar în a doua temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice perioadei.

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în jumătatea nordică a țării, mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în extremitatea de sud-vest.

Săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 06.09.2021 – 13.09.2021

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

 

 

 

×
Subiecte în articol: meteo cod portocaliu canicula
Parteneri
Munca de acasă, avizată pentru angații cu copii de până în 8 ani!
x close