Antena 3 CNN Actualitate Avertizări de vreme extremă. ANM: „Rafale de vânt cu viteze de 65 km/h și cantități de precipitații de până la 35 l/mp în Capitală"

Avertizări de vreme extremă. ANM: „Rafale de vânt cu viteze de 65 km/h și cantități de precipitații de până la 35 l/mp în Capitală"

Avertizări de vreme extremă. ANM: „Rafale de vânt cu viteze de 65 km/h și cantități de precipitații de până la 35 l/mp în Capitală"
Sursa foto: FOTO: Antena 3.ro
20 Sep 2017   •   17:15

Vremea va deveni instabilă la nivelul Municipiului București începând de miercuri după-amiază, regimul termic fiind caracterizat prin averse, cu cantități de apă de 35 l/mp, dar și prin intensificări ale vântului de pot depăși la rafală 65 km/h, precizează Administrația Națională de Meteorologie (ANM), într-o informare postată pe propria pagină de internet.

Ploile cu caracter de aversă și intensificările vântului vor fi la intensitate mai mare în intervalul ora 18:00 — 2:00, precizează meteorologii.

Potrivit sursei citate, în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 — 21 septembrie, ora 9:00, vremea va deveni instabilă în Capitală, iar cerul se va înnora treptat. Vor fi averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare între orele 18:00 și 2:00. De asemenea, se vor acumula cantități de apă de 25 — 30 l/mp, izolat posibil peste 35 l/mp. În același interval orar, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze ce vor atinge 55 — 60 km/h, posibil peste 65 km/h. Temperatura maximă va fi de 25 — 26 de grade, iar cea minimă de 16 — 17 grade Celsius.

De asemenea, începând din dimineața zilei de joi, ora 9:00, până vineri, la ora 9:00, vremea se va răci față de intervalul precedent. Astfel, temperatura maximă va fi de 23 — 24 de grade, iar cea minimă de 10 — 11 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări mai ales în prima parte a intervalului când, la rafală, se vor mai putea depăși 40 — 45 km/h.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare de Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică deosebit de accentuată pentru județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău, valabilă de la ora 16:00, și a instituit Cod galben de furtuni pentru restul țării, mai puțin județele Constanța și Tulcea, începând cu ora 11:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 — 21 septembrie, ora 6:00, în județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 de litri/metrul pătrat.

 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ANM rafale de vânt precipitatii
Parteneri
x close