Antena 3 CNN Actualitate Avioane militare canadiene zboară deasupra României | Trei militari au avut nevoie de îngrijiri medicale la ceremonia oficială

Avioane militare canadiene zboară deasupra României | Trei militari au avut nevoie de îngrijiri medicale la ceremonia oficială

Avioanele militare canadiene au revenit la Mihail Kogălniceanu pentru misiuni de Poliție Aeriană.

Avioane militare canadiene zboară deasupra României | Trei militari au avut nevoie de îngrijiri medicale la ceremonia oficială
Sursa foto: Antena 3
de Cătălina Buzoianu    |    04 Aug 2022   •   14:25

Un detașament al Forțelor Aeriene din Canada va executa misiunile sub comanda NATO, de la baza din Constanța, în următoarele 4 luni.

Este cea de-a șasea rotație la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Canadiene, după cele executate consecutiv în ultimii 5 ani. 

Detașamentul canadian este format din aproximativ 180 de militari și șase aeronave CF-188 Hornet.

Militarii canadieni vor efectua misiunile de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO alături de militari aparținând Forțelor Aeriene Române, care zboară pe aeronave F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

Alte două aeronave CF-188 Hornet vor participa, în aceeași perioadă, la exercițiile organizate cu aliații NATO.

Ceremonia oficială, marcată de un incident pe fondul caniculei

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității între Forțele Aeriene Române și cele canadiene.

Dislocarea avioanelor CF-188 Hornet în România este parte a implementării Planului de acțiune pentru asigurarea capacității operaționale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate, arată oficialii militari.

La ceremonia desfășurată la Baza de la Mihail Kogălniceanu a fost consemnat și un incident fără urmări grave: doi militari canadieni și o româncă au ajuns în pragul leșinului din cauza căldurii. Ei au fost duși la corturi, unde s-au hidratat, potrivit corespondentului Antena 3.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close