Antena 3 CNN Actualitate Șase avioane de luptă din Marea Britanie au sosit la Baza Mihail Kogălniceanu pentru o misiune de patru luni

Șase avioane de luptă din Marea Britanie au sosit la Baza Mihail Kogălniceanu pentru o misiune de patru luni

Șase aeronave Eurofighter Typhoon au aterizat la baza Mihail Kogălniceanu.

Șase avioane de luptă din Marea Britanie au sosit la Baza Mihail Kogălniceanu pentru o misiune de patru luni
Sursa foto: Forţele Aeriene Române
27 Mar 2024   •   13:31

Este vorba despre aparate ale Royal Air Force, care vor executa, împreună cu aeronave românești, misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO.

"Șase aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice, RAF, au aterizat luni, 25 martie, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Detașamentul britanic, format din aproximativ 200 de militari - piloți şi personal tehnic - și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (Enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni", precizează Ministerul Apărării Naționale, MApN.

Aceasta este cea de-a cincea rotație la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele din 2017, 2018, 2021 și 2022.

Conform MApN, misiunile de Poliție Aeriană Întărită, desfășurate în comun cu partenerii NATO, începând cu anul 2014, sunt planificate din timp și contribuie la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității între Forțele Aeriene Române și cele aliate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close