Antena 3 CNN Actualitate Cum a fost pregătită 'Ziua Z'. Avioane militare cu bani cash pentru România

Cum a fost pregătită 'Ziua Z'. Avioane militare cu bani cash pentru România

În perioada crizei coronavirusului, de la începutul anului, în care zborurile din Europa erau suspendate, băncile din Romania erau gata să apeleze la avioane militare pentru a putea să alimenteze cu numerar bancomatele.

Cum a fost pregătită 'Ziua Z'. Avioane militare cu bani cash pentru România
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    15 Dec 2020   •   20:30

Dezvăluirea a fost făcută de președintele executiv Asociației Române a Bancilor (ARB), Florin Dănescu.

"A fost nevoie și de structuri ierarhice militarizate, dacă doriți, în perioada crizei - puțini știu că ne puneam problema avioanelor militare ca să putem să avem numerar în bancomate. Puțina lume știe lucrurile astea, și mă opresc aici. Dacă doriți complexitate profesională, un avion nu poate transporta numerar mai mult de - nu știu - 2.000.000 de euro, pentru că ai probleme de asigurare", a declarat Florin Dănescu, potrivit Ziare.com.

Acesta a precizat că există o limită de sumă în cazul tranportării banilor pe cale aeriană.

"În perioada în care s-au oprit toate avioanele în Europa ar fi trebuit ca noi să aducem numerar de vreo 30 de ori mai mult decât infrastructura obișnuită, astfel încât lumea să nu intre în panică și banala observație de a fi bani în bancomat să poată fi deservită.

Dar nu înțelegeam doar că avem această sarcină teribiă de a face acest banal serviciu, ci sarcina extraordinară de a servi în condiții de normalitate în condiții de criză pe toata lumea", a spus șeful ARB, Florin Dănescu.

Informația a fost prezentată și comentată la Punctul de Întâlnire de Radu Tudor și invitații săi:

×
Subiecte în articol: bancomate Punctul de întâlnire
Parteneri
Sprijinul americanilor pentru Ucraina s-a prăbușit
x close