Antena 3 CNN Actualitate Avioanele de luptă Eurofighter din Germania au sosit astăzi în România: "Colaborăm la securizarea teritoriului nostru aliat"

Avioanele de luptă Eurofighter din Germania au sosit astăzi în România: "Colaborăm la securizarea teritoriului nostru aliat"

Germania sprijină aliatul său NATO, România, la supravegherea spațiului aerian în cadrul misiunii de poliţie aeriană întărită Air Policing South (eAPS), cu patru avioane de luptă Eurofighter.

Avioanele de luptă Eurofighter din Germania au sosit astăzi în România: "Colaborăm la securizarea teritoriului nostru aliat"
Sursa foto: Comandantul Contingentului eAPS
de Claudia Popovici    |    22 Noi 2023   •   17:10

Astfel, în această după-amiază, avioanele de luptă Eurofighter ale Forțelor Aeriene Germane au sosit la baza militară Mihail Kogălniceanu de lângă Constanța.

În săptămânile trecute au fost deja implementate ample măsuri pregătitoare pentru desfășurarea contingentului german, format dintr-un total de 150 de militari.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Începând cu data de 27 noiembrie, patru avioane de luptă Eurofighter vor fi operaționale, și vor consolida apărarea aeriană la flancul sud-estic al NATO. În prealabil, se va mai efectua certificarea din partea NATO. Ambasadorul Peer Gebauer:

"Îi întâmpin cu căldură pe membrii contingentului german de intervenție în România. Participând din nou la misiunea de poliţie aeriană întărită Air Policing South cu patru avioane de luptă Eurofighter, arătam că suntem alături de aliatul nostru, România, și colaborăm la securizarea teritoriului nostru aliat.

Le mulțumesc partenerilor noștri români pentru ospitalitate și pentru cooperarea excelentă", a transmis Ambasadorul Peer Gebauer.

×
Subiecte în articol: avioane de lupta Germania alianţa NATO
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close