Antena 3 CNN Actualitate Avioanele de tip AN-2, oprite la sol până la elucidarea cauzelor accidentului de la Tuzla (VIDEO)

Avioanele de tip AN-2, oprite la sol până la elucidarea cauzelor accidentului de la Tuzla (VIDEO)

Avioanele de tip AN-2, oprite la sol până la elucidarea cauzelor accidentului de la Tuzla (VIDEO)
06 Iul 2010   •   15:52

Avioanele de tip Antonov 2 au fost oprite la sol până la elucidarea cauzelor care au dus la producerea accidentului aviatic de la Tuzla. Potrivit generalului de flotilă aeriană Victor Strâmbeanu, un raport preliminar ar urma să fie pregătit în circa 30 de zile.

"Deocamdată, zborul este oprit cu această categorie de aeronavă până la elucidarea cauzelor", a declarat Victor Strâmbeanu.

Generalul de flotilă aeriană a precizat că nu există indicii că avionul ar fi aterizat pe vreuna dintre aripi. Strâmbeanu nu a precizat cine se afla la manşă, precizând doar că la acest fel de misiuni de obicei sunt oameni cu experienţă.

"La acest moment, nu avem indicii că ar fi fost vreo explozie în aer. Cel mai probabil, incendiul s-a produs la impactul cu solul", a declarat Victor Strâmbeanu.

O comisie de investigaţie tehnică, numită prin ordin al Ministrului Apărării Naţionale, cercetează împrejurările producerii catastrofei aviatice de la Tuzla. Deocamdată nu se ştie dacă tragedia a fost provocată de o eroare umană, de una tehnică, sau de amândouă. Cert este că avionul nu a depăşit capacitatea maximă.

În momentul producerii accidentului aviatic, în aparatul de zbor se aflau 14 persoane. 12 dintre acestea nu au supravieţuit incidentului, celelalte două fiind internate în spital.



Antena3.ro

Foto: wikipedia.org

×
Subiecte în articol: tuzla aviatic sol
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close