Antena 3 CNN Actualitate Avion al Tarom, avariat după ce a fost lovit de fulger la aterizarea pe aeroportul din Istanbul

Avion al Tarom, avariat după ce a fost lovit de fulger la aterizarea pe aeroportul din Istanbul

Avion al Tarom, avariat după ce a fost lovit de fulger la aterizarea pe aeroportul din Istanbul
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Ian 2013   •   09:59

Un avion al companiei Tarom a fost avariat uşor după ce a fost lovit de un fulger la aterizarea pe aeroportul din Istanbul, însă pasagerii sunt în siguranţă, majoritatea fiind redirecţionaţi pe un alt zbor.
   
"TAROM anunţă anularea cursei 264 Istanbul - Bucureşti (din 12 ianuarie - n.r.) din cauza faptului că la aterizarea pe aeroportul din Istanbul aeronava a fost lovită de un fulger, suferind avarii uşoare. Aterizarea s-a efectuat în deplină siguranţă. Pentru a respecta procedurile standard în astfel de situaţii şi din motive de siguranţă, s-a luat decizia de anulare a cursei pentru ca aeronava sa fie supusă unei verificări tehnice", precizează un comunicat postat pe site-ul companiei.
   
Cei 82 de pasageri ai cursei Istanbul-Bucureşti au beneficiat de asistenţă conform directivelor europene (EC 261/2004), majoritatea fiind rerutaţi pe un alt zbor din aceeaşi zi, respectiv sâmbătă.
   
"Ceilalţi pasageri au beneficiat de cazare, urmând să ajungă la destinaţie a doua zi", precizează compania.
   
"Compania TAROM regretă inconvenientul creat pasagerilor de această situaţie şi asigură toţi pasagerii că siguranţa operaţiunilor sale reprezintă principala prioritate a companiei", se mai arată în comunicat.
   
Potrivit liste de zboruri a Aeroportului Henri Coandă, o aeronavă Tarom a pecat la ora 16.35 cu destinaţia Istanbul, fiind aşteptată întoarcerea în Bucureşti la ora 19.50.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close