Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: „Nu există motiv de panică pentru pasagerii care au fost în avion cu femeia din Timișoara”

Raed Arafat: „Nu există motiv de panică pentru pasagerii care au fost în avion cu femeia din Timișoara”

Șeful DSU, Raed Arafat, a afirmat, după ce pasagerul care a călătorit lângă femeia de 38 de ani din Timișoara, confirmată cu coronavirus, s-a infectat și el, că nu este cazul ca restul călătorilor din avionul cu care au mers cei doi să intre în panică.

Raed Arafat: „Nu există motiv de panică pentru pasagerii care au fost în avion cu femeia din Timișoara”
Sursa foto: Antena 3
de S.T.    |    03 Mar 2020   •   15:01

„Nu există motiv de panică pentru restul pasagerilor care au fost în avion, (să creadă că - n.red.) dacă a fost unul va fi un număr mare. Posibil să apară, dar e vorba de persoanele care au fost contacți direct și ele sunt în autoizolare la domiciliu. Deci ei nu au avut contact decât cu membri de familie care sunt autoizolați la domiciliu”, a afirmat, la DIGI 24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Raed Arafat spune că că autoritățile au acționat cu profesionalism.

„Faptul că persoana a fost izolată la domiciliu înseamnă că au luat măsurile necesare”, a spus Arafat.

Un al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat, marți după-amiază, în România, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani din Timișoara, care a intrat în contact cu femeia de 38 de ani, deja diagnosticată cu această boală, a anunțat Grupul ce Comunicare Strategică.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat pasageri avion Timisoara
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close