Avion de luptă dat dispărut în Alpii Elvețieni

de A.M.P    |    29 Aug 2016   •   20:41
Avion de luptă dat dispărut în Alpii Elvețieni Foto: pixabay.com

Un avion de luptă al forţelor aeriene elveţiene care survola Alpii în centrul Elveţiei este dat dispărut de luni după-amiază, a anunţat Ministerul Apărării, citat de AFP.

"Au fost declanşate imediat operaţiuni de căutare. Soarta pilotului este în prezent necunoscută", a adăugat ministerul într-un comunicat.

Avionul "F/A-18 C cu un singur loc al Forţelor aeriene elveţiene este dat dispărut de la ora 16.30, luni după-amiază, în regiunea Susten", a mai precizat sursa citată.

În iunie, două avioane de vânătoare elveţiene de tipul Tiger F-5E au intrat în coliziune în timpul unui antrenament în Olanda şi unul dintre aceste aparate de zbor a luat foc şi s-a prăbuşit. Pilotul a reuşit însă să se ejecteze la timp.

În 2013, un avion F/A-18 cu două locuri al armatei elveţiene s-a lovit de versantul unui munte în centrul Elveţiei, provocând moartea pilotului său şi a pasagerului.

Un alt avion al forţelor aeriene elveţiene s-a prăbuşit la Crans-Montana, în sudul Confederaţiei Elveţiene, în 1988. Cei doi piloţi aflaţi atunci la bord şi-au pierdut viaţa.

Parteneri
x close