Antena 3 CNN Actualitate Vasile Dîncu, primele declarații despre ”avionul fantomă”: ”Nu știm care a fost mobilul acelei călătorii!”

Vasile Dîncu, primele declarații despre ”avionul fantomă”: ”Nu știm care a fost mobilul acelei călătorii!”

Multe întrebări fără răspuns încă legate de avionul intrus care a pătruns aseară în spațiul aerian al României. Aeronava care a decolat din Ungaria a zburat la joasă înălțime peste Oradea, Caransebeș și Drobeta Turnu Severin.

Vasile Dîncu, primele declarații despre ”avionul fantomă”: ”Nu știm care a fost mobilul acelei călătorii!”
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    09 Iun 2022   •   13:36

”M-am speriat într-un fel, că sunt de la Şimian şi chiar eram în curte și m-am gândit ce se aude așa de aproape, era foarte aproape de mine! Nu ne așteptăm la ceva bun oricum, suntem speriați că, nu vedeți, amenințările și toate astea până la urmă”, povestește o localnică.

”N-am apucat să le văd pe geam! Până am ieșit deja trecuseră. A fost un zgomot puternic, atât, nu ne-am dat seama în momentul ăla”, spune un alt bărbat. 

”Situația e normală și anume vin avioane de vânătoare, poate veni un avion, pot veni două, te interceptează, îți face semne specifice pentru a ateriza la cel mai apropiat aeroport. Practic trebuie să urmezi avionul interceptor. Nu este cazul să își facă nimeni probleme, este o situație normală”, spune Endre Molnar, instructor de zbor. 

Însă ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus despre avionul intrat ilegal în spațiul aerian românesc că este ”o lebădă neagră” și a calificat incidentul ca fiind unul ciudat.

”E un incident rar, este un incident mai degrabă ciudat! Nu știm care a fost mobilul acelei călătorii ciudate a unui bimotor prin spațiul aerian din 3 țări dar o să studiem cu siguranță. O lebădă neagră...”, a spus Dîncu. 

Aeronava a aterizat la vecinii noștri bulgari însă autoritățile de acolo nu vor să divulge cu exactitate locația. 

Alertă aeriană! Două avioane F16, ridicate la Drobeta Turnu Severin pentru a intercepta o aeronavă suspectă

A fost alertă aeriană la Drobeta Trunu Severin, după ce două avioane F16 au interceptat un alt avion suspect. Imaginile au fost surprinse de localnici.

Potrivit presei locale, seara trecută, în jurul orei 19, locuitorii au fost alertați de zgomotul puternic făcut de mai multe avioane militare, care au survolat orașul Drobeta Turnu Severin la o altitudine relativ mică.

Pe rețelele de socializare au început să apară filmulețe în care par a fi vizibile două avioane F16.

Martorii spun că acestea au zburat inițial la o altitudine mică, iar ulterior au urcat, aparent urmărind un al treilea avion.

Surse militare au precizat că ar fi vorba despre un avion civil care ar fi intrat ilegal în spațiul aerian al României dinspre Ungaria şi a părăsit spațiul aerian ieșind prin Bulgaria.

În acest context, o grupă de luptă a Forțelor Aeriene Române, formată din două aeronave F16, a fost trimisă pentru a intercepta și a escorta aeronava civilă care nu avea drept de zbor deasupra României, notează adevărul.ro

 

×
Subiecte în articol: Vasile Dancu avion
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close