Antena 3 CNN Actualitate Avion militar în stare de funcţionare, vândut ca fier vechi pentru 1.000 de euro

Avion militar în stare de funcţionare, vândut ca fier vechi pentru 1.000 de euro

Avion militar în stare de funcţionare, vândut ca fier vechi pentru 1.000 de euro
25 Aug 2009   •   17:16

Doi angajaţi ai MApN care lucrau pentru o unitate militară din Brăila au vândut un avion în stare de funcţionare, sub formă de deşeuri unui cetăţean ucrainean. Ei au câştigat din această afacere 1.000 de euro şi plănuiau să mai vândă şi două elicoptere. Transportul a fost oprit de poliţie, însă reprezentanţii Ministerului Apărării susţin că acesta era unul legal.

Cei doi angajaţi MApN care s-ar face vinovaţi de vânzarea avionului sunt comandantul bazei de la Ianca şi un maistru de aici. Pentru vânzare mai erau destinate şi două elicoptere IAR 316 B. Acestea au fost scoase din unitatea militară în luna martie a acestui an, dar transportul a fost interceptat de poliţiştii oraşului Ianca.

Potrivit oamenilor legii, pentru transportul respectiv nu existau documente legale.

"În ziua de 12 martie 2009, poliţişti de la Poliţia oraşului Ianca, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, s-au sesizat din oficiu cu privire la sustragerea şi transportul a două elicoptere tip IAR 316B, din incinta unei unităţi militare din localitate, aflate în stare de funcţionare, care urmau să fie vândute sub formă de deşeuri", se precizează într-un comunicat.

Ministerul Apărării susţine, însă, că cele două aparate de zbor erau transportate legal.

De asemenea, Ministerul Apărării spune că a trimis către DNA un raport pe această temă, care demonstrează legalitatea transportului respectiv.

Autorităţile judeţului Brăilă susţin că nu au cunoştinţă de afacerea respectivă.

Celor doi angajaţi MApN le-au fost întocmite dosare penale pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi delapidare.





Antena 3

×
Subiecte în articol: avion militar fier vechi vandut Brăila
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close