Antena 3 CNN Actualitate Un avion militar C-27J Spartan intervine pentru a stinge incendiul de pădure izbucnit pe Muntele Zănoaga Câinenilor, în Vâlcea

Un avion militar C-27J Spartan intervine pentru a stinge incendiul de pădure izbucnit pe Muntele Zănoaga Câinenilor, în Vâlcea

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, acționează, începând de sâmbătă, pentru stingerea incendiului de pădure declanșat în zona montană - Muntele Zănoaga Câinenilor, din județul Vâlcea, anunță MApN.

Un avion militar C-27J Spartan intervine pentru a stinge incendiul de pădure izbucnit pe Muntele Zănoaga Câinenilor, în Vâlcea
Sursa foto: Antena 3 | Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro
de Alin Tarnovschi    |    06 Aug 2022   •   21:03

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, în jurul orei 20.00, iar misiunile vor continua și în cursul zilei de duminică, 7 august, în funcție de situația concretă din teren.

Misiunea aeriană se desfășoară la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În configurație pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forțelor Aeriene Române au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din țara noastră, în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău.

De asemenea, au executat și trei misiuni internaționale - în luna iulie a anului 2018, în Grecia, în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord, și în luna iulie a acestui an, în Slovenia.

ISU Vâlcea precizează că incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 3 ha, la nivelul solului, cu flacară pe alocuri și emisie de fum, într-o zona stancoasă și abruptă, inaccesibilă auto și pedestru. Viteza de propagare este redusă iar incendiul nu este localizat.

×
Subiecte în articol: MApN C-27J Spartan Valcea incendiu
Parteneri
ANM: Vine prăpădul! Unde loveşte URGIA în următoarele ore
x close