Antena 3 CNN Actualitate Avion NATO, deasupra României. O aeronavă E-3A AWACS efectuează astăzi un zbor în spaţiul aerian al ţării noastre

Avion NATO, deasupra României. O aeronavă E-3A AWACS efectuează astăzi un zbor în spaţiul aerian al ţării noastre

Avion NATO, deasupra României. O aeronavă E-3A AWACS efectuează astăzi un zbor în spaţiul aerian al ţării noastre
Sursa foto: Foto: www.aco.nato.int
11 Mar 2014   •   16:32

O aeronavă E-3A AWACS a NATO efectuează astăzi un zbor în spaţiul aerian al României, pe rutele prestabilit. Zborul face parte dintr-un exerciţiu planificat executat periodic, în scopul antrenării forţelor şi mijloacelor de poliţie aeriană.

"O aeronavă E-3A AWACS a NATO efectuează marţi, 11 martie, un zbor în spaţiul aerian al României, pe rutele şi în zonele prestabilite, conform aprobării Consiliului Nord-Atlantic. Zborul face parte dintr-un exerciţiu planificat ce se execută periodic, al cărui scop este antrenarea forţelor şi a mijloacelor de poliţie aeriană", se arată în comunicatul transmis de MApN.

Avioanele AWACS operează în cadrul Componentei de aeronave E-3A - parte a Forţei NATO de Avertizare Timpurie, a cărei misiune de bază este asigurarea supravegherii aeriene, comenzii, controlului şi comunicaţiilor pe timpul operaţiilor desfăşurate în spaţiul aerian al NATO.
   
Aeronavele operează la înălţimi de peste 9.000 metri, cu o rază de descoperire a radarului de 31.000 kilometri pătraţi şi pot detecta ţinte ce evoluează la înălţimi mici, în limita a 400 kilometri şi la înălţimi medii, în limita a 520 kilometri, se mai arată în comunicatul Statului Major al Forţelor Aeriene.

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat luni că avioane militare NATO vor survola România şi Polonia pentru operaţiuni de recunoaştere în cadrul crizei din Ucraina.

×
Subiecte în articol: NATO MApN
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close