Antena 3 CNN Actualitate Avion nou pentru preşedinte. Una dintre aeronavele Airbus 310 ale Tarom trece la Romavia

Avion nou pentru preşedinte. Una dintre aeronavele Airbus 310 ale Tarom trece la Romavia

Avion nou pentru preşedinte. Una dintre aeronavele Airbus 310 ale Tarom trece la Romavia
Sursa foto: avion
23 Iun 2009   •   19:12

Traian Băsescu va avea avion nou. Unul dintre cele două avioane Airbus 310 ale companiei Tarom va trece în administrarea Companiei Române de Aviaţie - ROMAVIA, cea care organizează zborurile oficiale ale preşedintelui României. Măsura a fost luată pentru a acoperi o parte din pierderile de peste 800.000 de euro pe lună generate de cele doua aeronave, susţin surse din Ministerul Transporturilor, citate de ziarul Gardianul.

Actuala aeronava prezidenţială Boeing 707, veche de peste 30 de ani, ar putea fi înlocuită până la sfârşitul anului cu unul dintre avioanele Airbus A 310, din flota TAROM. Cele două aeronave, cumpărate pentru cursele lungi, spre New York sau Beijing, au fost trase ?pe dreapta? de fostul ministru Miron Mitrea şi provoacă pierderi anuale de aproximativ 10 milioane de euro.

Fostul şef al Aviaţiei Civile, Sorin Stoicescu este de părere că statul ar fi trebuit să transforme cele două avioane Airbus 310 în aeronave VIP, încă de acum şase ani.

Actualul avion prezidenţial are peste 30 de ani şi 14.000 de ore de zbor la activ. În 2002, modernizarea bătrânului Boieng a costat cinci milioane de dolari.

Antena 3

×
Subiecte în articol: avion Tarom presedinte
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close