Antena 3 CNN Actualitate Un avion s-ar fi prăbușit în localitatea Buhoci de lângă Bacău

Un avion s-ar fi prăbușit în localitatea Buhoci de lângă Bacău

Un avion de mici dimensiuni s-ar fi prăbușit astăzi în localitatea Buhoci de lângă Bacău.

Un avion s-ar fi prăbușit în localitatea Buhoci de lângă Bacău
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    28 Mar 2022   •   18:09

Echipele de intervenție au fost solicitate să intervină, în această seară, după ce a fost semnalată prăbușirea unui aparat de zbor de mici dimensiuni, lângă minicipiul Bacău.

UPDATE 21:30 - Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în pădurea din zona localității Buhoci în urma unui apel care anunță un posibil accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni.

Imediat, spre locul indicat s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de descarcerare și o ambulanţă SMURD.

De asemenea, a fost anuțat Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, Inspectoratul de Poliție  Județean Bacău, Serviciul de Ambulanță Județean Bacău, Salvamont Bacău și elicopterul SMURD Iași, care a survolat zona până la lăsarea întunericului. 

Totodată, s-a luat măsura alertării serviciilor pentru situații de urgență a comunelor Ungureni, Tamaș, Buhoci, Traian și Gioseni, pentru a aloca forțe, în vederea efectuării de căutări pe arii extinse.

La misiune au participat 43 de lucrători ai MAI și 35 de voluntari (reprezentanți ai Direcției Silvice Bacău și ai Serviciilor Voluntare). 

Începând cu ora 20:25 acțiunea de căutare s-a încheiat. În urma analizei efectuate, având în vedere faptul că semnalul sistemului de alertare nu s-a repetat, căutarea se va relua în momentul în care vom primi noi date.

UPDATE 20:30 - Elicopterul SMURD a decis să se retragă, din cauza condițiilor de vizibilitate redusă. Până la această oră avionul nu a fost reperat.

Coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că, după mai bine de două ore de căutări, echipajul elicopterului se reîntoarce la bază din cauza întunericului. Ea a precizat că nu se mai poate efectua căutarea aeriană cu acest tip de aparat de zbor.

UPDATE 19:30 - Echipele de căutare sunt la fața locului. Un elicopter al SMURD Iași survolează zona. Avionul nu a fost încă localizat și nu au fost găsiți, până la această oră, martori care să fi văzut aeronava. Se cunosc doar coordonatele transmise de costumul pilotului către Romatsa. Nu au fost raportate avioane care să nu fi ajuns la destinație, conform orarelor de zbor înregistrate azi.

UPDATE 18.20 - "În urmă cu circa 30 de minute, pompierii băcăuani au fost anunțați de Romatsa cu privire la faptul că s-a primit un mesaj de alertă de pe costumul unui pilot de avion ultraușor, într-o zonă împădurită de la limita comunelor Buhoci și Ungureni. În acest moment, polițiștii efectuează căutări, împreună cu echipajele de pompieri", a arătat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru

"Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în pădurea din zona localității Buhoci în urma unui apel care anunță un posibil accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni. Spre locul indicat se deplasează 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 1 autospecială de descarcerare și 1 SMURD", au transmis reprezentanții ISU Bacău.

Purtătorul de cuvânt al MApN, General Constantin Spânu, a transmis:

"În legătură cu incidentul aviatic aflat în cercetare la Bacău, vă informez că NU este vorba despre o aeronavă militară".

Încă un avion s-a prăbușit în România, în urmă cu două zile! Pilotul a murit

Un avion de acrobație s-a prăbușit sâmbătă în comuna Târgșoru Vechi, județul Prahova. Pilotul a murit în urma impactului.

În avionul prăbușit se afla doar pilotul, potrivit ISU Prahova.

Pilotul se numea Dan Stefanescu și fost comandant la Blue Air și TAROM. Informația a fost confirmată ISU catre ACC BUCURESTI ROMATSA.

Când au ajuns autoritățile la fața locului, pilotul în vârstă de 55 de ani era decedat.

Pilotul făcea acrobatii, era un zbor de antrenament și din primele informații motorul a cedat. 

×
Subiecte în articol: avion prabusit Bacău
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close