Antena 3 CNN Actualitate Avionul companiei Sriwijaya Air care s-a prăbușit în Indonezia, era în stare tehnică bună, spune directorul companiei

Avionul companiei Sriwijaya Air care s-a prăbușit în Indonezia, era în stare tehnică bună, spune directorul companiei

Avionul companiei Sriwijaya Air dat dispărut sâmbătă în Indonezia, la scurt timp după decolarea de la Jakarta, era în stare bună, potrivit directorului executiv al companiei aeriene, Jefferson Irwin Jauwena.

Avionul companiei Sriwijaya Air care s-a prăbușit în Indonezia, era în stare tehnică bună, spune directorul companiei
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    09 Ian 2021   •   19:00

Irwin Jauwena a precizat că decolarea avionului fusese amânată cu 30 de minute din cauza ploii abundente căzute în zona aeroportului, potrivit Reuters.

Avionul decolase de la Jakarta cu destinaţia Pontianak (provincia Kalimantanul de Vest), a afirmat Adita Irawati, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor indonezian.

La bordul aeronavei se aflau 62 de persoane, printre care cel puţin 50 de pasageri, a precizat ministrul indonezian al transporturilor, Budi Karya Sumadi. Ulterior, Forţele navale indoneziene au stabilit coordonatele unde avionul a pierdut, la patru minute după decolare, contactul cu controlul traficului aerian. Avionul s-a prăbușit lângă insula Laki, la aproximativ 20 km (12 mile) de aeroport.

''Au fost găsite coordonatele şi ele au fost transmise tuturor vaselor noastre din zonă'', a declarat Abdul Rasyid, reprezentant al Forţelor navale indoneziene. 

Comitetul de siguranţă al Ministerului Transporturilor indonezian a precizat că toţi cei aflaţi la bordul avionului erau cetăţeni indonezieni.

Un avion cu 62 de persoane la bord s-a prăbușit în Indonezia. Primele imagini de la locul incidentului

Un avion de tip Boeing cu 62 de persoane la bord s-a prăbuşit sâmbătă în Marea Java, în apropierea Insulelor Seribu din Indonezia.

Avionul de pasageri de tip Boeing 737-500 a dispărut la scurt timp după decolarea din Jakarta. Aeronava efectua o cursă spre oraşul indonezian Pontianak, conform site-ului de profil FlightRadar24.

"Aceste aeronave ar fi trebuit să fie prevăzute cu un sistem ce permitea urmărirea aparatului de zbor, indiferent unde s-ar afla. Faptul că a dispărut brusc de pe radar poate indica o coliziune, o defecțiune tehnică sau chiar o manevră tehnică greșită. Nava este în acest moment într-o zonă necunoscută în zona Mării Java"- a declarat Sorin Stoicescu, expert în aviație, în direct la Antena 3

×
Subiecte în articol: avion prabusit indonezia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close