Antena 3 CNN Actualitate Avionul doborât în Ucraina. Informaţii de ultimă oră

Avionul doborât în Ucraina. Informaţii de ultimă oră

Avionul doborât în Ucraina. Informaţii de ultimă oră
11 Aug 2015   •   17:08

Experții responsabili cu ancheta în cazul zborului MH17, doborât în iulie 2014 în estul Ucrainei, cu 298 de oameni la bord, au anunțat marți identificarea unor elemente ce este posibil să aparțină unei rachete BUK, de fabricație rusească, transmite AFP, preluată de Agerpres. 

Echipa de experți 'anchetează anumite elemente care provin poate de la un sistem de rachetă sol-aer de tip BUK', a comunicat Biroul olandez pentru securitate (OVV), responsabil cu ancheta privind cauzele catastrofei.

Olanda a fost însărcinată să coordoneze această anchetă, ca și pe cea penală, în condițiile în care două treimi dintre victime au fost cetățeni ai acestui stat.

Potrivit OVV, 'aceste elemente au fost găsite cu prilejul unei precedente misiuni în estul Ucrainei'.

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines a fost doborât la 17 iulie 2014 în estul Ucrainei, într-o zonă de conflict între separatiștii proruși și forțele guvernamentale.

Ucraina și SUA au afirmat că aparatul a fost doborât de o rachetă sol-aer furnizată separatiștilor proruși de Moscova, care, la rândul său, acuză forțele ucrainene.

Membri ai echipei care desfășoară ancheta penală, printre care reprezentanți ai Olandei, Ucrainei, Malaeziei, Australiei, Marii Britanii, SUA și Rusiei, se află în prezent la Haga, pentru a lua în discuție un prim proiect al raportului final al OVV privind cauzele accidentului. Raportul final este așteptat la toamnă.

Potrivit comunicatului OVV, elementele găsite 'sunt importante pentru ancheta penală pentru că ar putea oferi informații despre cei implicați în prăbușirea zborului MH17'.

'Nu putem trage concluzia, în acest moment, că există o legătură de cauzalitate între elemente găsite și prăbușirea zborului MH17', a atenționat sursa citată.

La 29 iulie, Rusia s-a opus prin veto unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU privind crearea unui tribunal special pentru judecarea celor vinovați de catastrofă.

×
Subiecte în articol: zborul MH17
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close