Antena 3 CNN Actualitate Aviz favorabil pentru arestarea judecătorului Costiniu în cazul Voicu: "Mă simt nevinovat"

Aviz favorabil pentru arestarea judecătorului Costiniu în cazul Voicu: "Mă simt nevinovat"

Aviz favorabil pentru arestarea judecătorului Costiniu în cazul Voicu: "Mă simt nevinovat"
07 Apr 2010   •   19:16

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat, miercuri, aviz favorabil pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Florin Costiniu, şeful Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). El este anchetat în dosarul în care a fost arestat preventiv senatorul Cătălin Voicu. Avizul pentru reţinerea şi arestarea lui Florin Costiniu este o premieră pentru un magistrat de la Instanţa Supremă.

Florin Costiniu este urmărit penal pentru complicitate la traficul de influenţă săvârşit de senatorul Cătălin Voicu. Potrivit Mediafax, Costiniu este citat pentru audieri, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Alături de acesta au mai fost citaţi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu.

Conform sursei citate, Florin Costiniu a declarat, miercuri seară, că nu comentează "nici de bine, nici de rău" avizul CSM şi că se simte "absolut nevinovat". Totodată, el a mai declarat că are încredere în autorităţi şi că îşi va face apărările corespunzător.

Cererea de arestare venită de la DNA a fost analizată într-o şedinţă secretă. Preşedintele CSM, Florica Bejinaru, a refuzat să comenteze decizia. Contactată de Antena 3, ea a precizat că nu poate oferi detalii pentru că procesul nu este într-o fază publică.



Concediu de odihnă după arestarea lui Voicu

Urmărirea penală a lui Costiniu a început în decembrie 2009. Judecătorul este acuzat că, la solicitarea senatorului Voicu, a intervenit pe lângă judecatorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a soluţiona favorabil un dosar al lui omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Imediat după arestarea lui Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi-a luat concediu de odihnă pe o perioadă de 15 zile. Referitor la acest lucru, Costiniu a ţinut să precizeze că avea nişte "restanţe de concediu", motiv pentru care şi-a luat aceste zile libere.

Aviz în premieră

Avizul Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii dat pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Florin Costiniu este primul dat în cazul unui magistrat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Conform legii, după încuviinţarea CSM, procurorii anticorupţie pot emite ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Costiniu, iar ulterior pot înainta ÎCCJ propunerea de arestare preventivă.

Senatorul Cătălin Voicu a fost încarcerat pe data de 30 martie, în urma unei sentinţe a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. El este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participare improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: Catalin Voicu CSM aviz arestare
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close