Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Adrian Cuculis, despre cererea de azil politic a lui Sorin Oprescu în Grecia: "Dacă primește o asemenea calitate, nu mai contează pedeapsa primită aici"

Avocatul Adrian Cuculis, despre cererea de azil politic a lui Sorin Oprescu în Grecia: "Dacă primește o asemenea calitate, nu mai contează pedeapsa primită aici"

Avocatul Adrian Cuculis a dat astăzi detalii, la Antena 3, despre situația juridică în care se află fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, arestat în Grecia după ce a fost dat în urmărire generală în România, în urma condamnării sale la închisoare pentru corupție. Oprescu a cerut azil politic în republica elenă.

Avocatul Adrian Cuculis, despre cererea de azil politic a lui Sorin Oprescu în Grecia: "Dacă primește o asemenea calitate, nu mai contează pedeapsa primită aici"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    18 Mai 2022   •   13:32

"Cum credeți că este posibil că în 2022, într-o țară a Uniunii Europene, un alt stat UE, în speță noastră Grecia, să vină și să spună că România îl persecută politic pe Oprescu și să îl păstreze acolo? Pentru că asta ar însemna că România este condamnată de o altă țară membră UE", spune avocatul Cuculis.

"Mult nu ar trebui să dureze până când această cerere (n.r. de azil politic) este luată în considerare și soluționată.

Vreau să facem și distincția între cele două. Nu are legătură cererea pe care au soluționat-o magistrații astăzi, cu privire la cum va fi el cercetat până când se va decide extradarea, cu cererea de azil. El oricum nu va fi extradat din Grecia sub nicio formă, până când cererea de azil nu este soluționată. dacă se va formulă o cale de atac, el poate să primească libertatea de a se deplasa prin Grecia dar nu poate să părăsească granițele Greciei.

Azilantul politic, dacă primește o asemenea calitate, practic nici nu mai contează pedeapsa primită aici", a explicat Adrian Cuculis, la Antena 3.

Sorin Oprescu rămâne în arest 40 de zile, în Grecia. Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Atena: "Judecătorii pot decide peste cateva zile sau săptămâni dacă va fi extrădat"

Sorin Oprescu a cerut azil politic in Grecia, susțin sursele Antena 3. În România, îl aşteaptă o pedeapsă de 10 ani si opt luni de închisoare, una dintre cele mai dure pedepse din țara noastră pentru corupție. Magistrații eleni au decis astăzi că acesta va fi cercetat în arest.

Sorin Oprescu a fost reținut în Grecia și este acum în custodia autorităților elene după ce a fost găsit în Atena.

Procurorul elen a decis astăzi ca Sorin Oprescu să rămână în arest, pentru 40 de zile, până când Consiliul de Judecată va hotărâ dacă va fi extrădat sau nu.

Fostul primar al Capitalei a fost dat în urmărire generală după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare în 13 mai.

Deocamdată, nu sunt informații oficiale cu privire la modul în care a fost prins. Sursele Antena 3 spun că ar fi fost luat de polițiști dintr-o zonă publică de lângă apartamentul lui din capitala elenă.

×
Subiecte în articol: Adrian Cuculis Sorin Oprescu retinut Grecia
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close