Antena 3 CNN Actualitate Avocat: cinci din tablourile furate de la Rotterdam au fost date unui bărbat

Avocat: cinci din tablourile furate de la Rotterdam au fost date unui bărbat

Avocat: cinci din tablourile furate de la Rotterdam au fost date unui bărbat
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    11 Sep 2013   •   08:58
Cinci dintre tablourile furate de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost predate de mama lui Radu Dogaru, Olga Dogaru, unui bărbat, a spus marţi, după termenul de la Judecătoria Sectorului 3, avocatul Cătălin Dancu, apărătorul bărbatului.
 
Dancu a spus că tablourile ar fi ajuns, imediat după arestarea lui Radu Dogaru, la o persoană "trimisă" de acesta, care nu şi-a declinat identitatea în faţa Olgăi Dogaru, potrivit Agerpres
 
Întrebat dacă anchetatorii au aflat cine este persoana căreia Olga Dogaru i-a dat tablorile, Dancu a menţionat că nu, fiind cunoscută doar procedura în care au fost predate tablourile.
 
Înaintea termenului de marţi, Dancu a spus, în legătură cu tablourile furate de la muzeul din Rotterdam, că cinci dintre acestea ar fi, în opinia lui, în Republica Moldova, iar celelalte două s-au pierdut în Belgia.
 
La termenul de marţi al procesului, avocaţii care îi apără pe Radu Dogaru, Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Olga Dogaru au cerut restituirea dosarului la procurori şi punerea în libertate a celor patru.
 
Instanţa a rămas în pronunţare pe aceste aspecte, urmând să decidă şi dacă Fundaţia Triton, căreia aparţineau cele şapte opere de artă furate, mai este parte vătămată în acest caz. De asemenea, instanţa a dat un nou termen pe fond pe 22 octombrie. 
 
Dancu a mai menţionat că Radu Dogaru şi Petre Condrat vor recunoaşte faptele săvârşite şi vor să fie judecaţi în baza probelor de la Parchet.
 
Judecarea dosarului privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam a început în 13 august, la Judecătoria Sectorului 3.
 
Avocaţii lui Radu Dogaru, Eugen Darie şi Alexandru Bitu au arătat atunci că cei trei le-au spus că tablourile furate de la muzeul din Rotterdam nu au fost arse, aceştia aşteptând cadrul procesual corect pentru a le preda autorităţilor olandeze.
 
La primul termen de judecată, avocaţii celor acuzaţi de furtul tablourilor au contestat expertiza realizată de specialiştii de la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), care concluziona că cenuşa analizată în dosarul furtului de la muzeul din Rotterdam, ridicată la percheziţiile din 1 martie, de la locuinţa Olgăi Dogaru, provine din arderea a trei sau patru tablouri realizate în tehnica uleiului pe pânză.
 
De la muzeul din Rotterdam au fost furate tablourile "Tete d´Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fentre ouverte, dite la fiancee" de Paul Gauguin, "Autoportrait" de Meyer de Haan şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.
 



 

×
Subiecte în articol: tablouri furt tablouri Rotterdam
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close