Antena 3 CNN Actualitate Avocat Daniel Ionaşcu, despre certificatele de vaccinare: "Oare cineva face o afacere cu noi şi cu viața noastră?"

Avocat Daniel Ionaşcu, despre certificatele de vaccinare: "Oare cineva face o afacere cu noi şi cu viața noastră?"

Daniel Ionaşcu, avocat şi președinte executiv al PPUSL, a comentat măsura obligativității certificatului de vaccinare despre care a declarat că nu îi vede utilitatea mai ales că cei care s-au vaccinat sunt bolnavi cu certificatul în mână.

Avocat Daniel Ionaşcu, despre certificatele de vaccinare: "Oare cineva face o afacere cu noi şi cu viața noastră?"
de Claudia Popovici    |    19 Sep 2021   •   18:52

Daniel Ionaşcu, avocat şi președinte Executiv al PPUSL, face apel la deminate şi la logică pentru a analiza soluțiile adoptate de guvern care spune el, ne conduc deja spre valul 4. Aceasta a subliniat că trebuie să arătam o dată pentru totdeauna că România aceasta este a noastră a tuturor, iar în România se poate gândi și corect.

„Eu nu înțeleg epoca aceasta a penibilului în care trăim. Ca avocat trebuie să vă spun că proba fondamentală a rezultatului vaccinării este tocmai valul 4.  Dacă vaccinul este atât de bun împotriva COVID-ului cum se face că avem valul 4 care nu trebuia să mai existe?

Testul, de fapt, nu trebuie să îl dăm pentru COVID, ci pentru demnitatea noastră. Personal, am încercat cu Partidul Puterii Umaniste Social Liberal să trezim conștiința unității naţionale și mă refer la demnitatea personală pe care să o punem fiecare dintre noi în comun.

Să vină cineva să îmi spună că eu am nevoie de o hârtie prin care să vă dovedesc dumneavoastră că nu am COVID și cu asta să pot intra și dumneavoastră care nu aveți hârtia nu, în contextul în care dumneavoastră puteți să fiți sănătoasă și o să fiu bolnav cu hârtia mână.

 „Oare nu cumva cineva face o afacere cu noi şi cu viața noastră?”

În condițiile în care este o debandadă efectivă la tot ce se întâmplă de la aeroport, la autogară, de la stradă până la locul de muncă, să vii să spui așa ceva înseamnă că ai probleme mari de logică. Ori. în clipa în care ești în fruntea ţării sau ești o autoritate de decizie şi gândești aşa și lumea aceea te suportă păi, înseamnă că își merită soarta.

E prima oară când am o revoltă în mine și când cred cu toată tăria mea că România, românii, că în ţara mea, noi românii avem un minim de logică.

Dacă îţi intră gândacii în casă iei tot ceea ce trebuie pentru a face o deratizare cum trebuie, în așa fel încât mâine să-i extermini.

Asta înseamnă că dacă într-un an de zile nu reușești să arunci gândacii ăia din casă, păi nu e clar că nu a fost bună soluția, nu e clar că ceea ce ai dat tu acolo nu e bun? Și atunci concluzia.

Eu nu am auzit de un an de zile decât certuri, discuți pe certificatul verde, pe declarația pe care trebuie să o dăm în aeroport sau nu știu unde pe alte discuții, despre chestiuni sterile.

Eu nu am auzit pe cineva care să discute de un medicament şi tratament. Dacă am lua toți medicii din România să-i întrebăm de la cel de familie până la specialist, de la cel de la țară până la cel de la oraș. Ai testat cu siguranță pe familia ta pe pacienți, pe tine ce ţi-a dat rezultate? Şi invariabil să nu găsești ceva.

În clipa în care vine cineva la mine și îmi spune inepțiile acestea păi am două variante pe care trebuie să le iau în calcul.

"Poate există o comandă mondială?"

Ori este o comandă mondială la care aderă foarte bine și mai marii noștri de astăzi, ceea ce pentru mine este de-a dreptului scabros, de-a dreptul penibil. Adică, îmi dă de gândit că întradevăr poate există o comandă mondială. Să moară cineva, să moară bătrânii să ne pună în pericol. Nu înțeleg de ce nu reacționăm la treaba asta.

Și în al doilea lucru nu înțeleg incapacitatea organelor statului de a scoate în lumină marii medici. Unde este profesorul Dorin Sarafoleanu. Unde este profesorul Lascăr. Unde este profesorul Sinescu, unde sunt ceilalți profesori, Unde sunt oamenii care au salvat vieți și sunt recunoscuți în plan mondial. Şi cum se poate să avem în conducerea statului numai oamenii de care nu a auzit nimeni, incompetenți și categoric care ne conduc iată spre valul 4.

Noi vrem să scăpăm de pandemie sau nu vrem să scăpăm de pandemie. Oare nu cumva cineva face o afacere cu noi şi cu viața noastră? Şi atunci noi trebuie să reacționăm doar pe Facebook între noi cu tot felul de fake news-uri. Sau cu adevărat să arătăm o dată pentru totdeauna că România aceasta este a noastră a tuturor, iar în România se poate gândi și corect pentru că este minimă logică.

„Ne duce cu 1.000 de ani înapoi o discriminare de asemenea natură”

Nu certificatul verde îmi certifică mie că nu sunt bolnav. Mai mult, s-a arătat că, cu vaccin, cu certificat verde mână să fii bolnav să contaminezi pe alții. Şi atunci să faci discriminare aceasta? Ne duce cu 1.000 de ani înapoi societatea noastră, ca principii de drept, o discriminare de asemenea natură.

În raport cu care mă ridic personal și în raport cu care protestez și vă asigur că PPUSL în raport cu ceea ce se întâmplă acuma va avea o poziție fermă și vom merge în așa fel încât o dată pentru totdeauna să ne ridicăm cum trebuie.

Este nevoie acum să ne testăm fiecare demnitatea personală, reacția pe care o avem în noi și cum putem pune ca români toată această demnitate personală în raport cu ceilalți ca să arătăm că suntem la noi acasă", a spus avocatul Daniel Ionaşcu.

×
Subiecte în articol: Daniel Ionașcu PPU vaccinare
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close