Antena 3 CNN Actualitate Avocat din Constanţa, reţinut pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

Avocat din Constanţa, reţinut pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

Avocat din Constanţa, reţinut pentru trafic de influenţă şi spălare de bani
18 Ian 2016   •   17:14

Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanţa, a fost reţinut luni de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălarea banilor, el fiind acuzat că a cerut bani de la o persoană în schimbul intervenţiei sale pe lângă un primar în vederea efectuării unor plăţi.

Potrivit unui comunicat al DNA, în luna iulie 2014, avocatul Sorin Şandru a pretins de la o persoană (denunţător) suma de 40.000 lei, în schimbul folosirii influenţei pe care afirma că o are asupra primarului unui oraş de pe raza judeţului Constanţa şi asupra mai multor funcţionari din cadrul acelei instituţii publice.

Totodată, avocatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul denunţătorului, în temeiul unui contract de consultanţă încheiat de acesta cu instituţia publică respectivă.

DNA arată că, pentru a disimula provenienţa ilicită a sumei de 40.000 lei, avocatul a încheiat cu denunţătorul un contract fictiv de asistenţă juridică, care a creat aparenţa mincinoasă a unei origini licite a sumei respective.

Avocatul Sorin Şandru va fi prezentat marţi Curţii de Apel Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI, a Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

×
Subiecte în articol: avocat trafic de influenta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close