Antena 3 CNN Actualitate Avocat: Dragnea, filat de o companie britanică de investigații private, angajată de Rise Project

Avocat: Dragnea, filat de o companie britanică de investigații private, angajată de Rise Project

Avocat: Dragnea, filat de o companie britanică de investigații private, angajată de Rise Project
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Iul 2017   •   16:39

Avocata Maria Vasii a dezvăluit, în premieră, la 100 de minute, de la Antena 3, că președintele PSD Liviu Dragnea este urmărit pas cu pas de o companie de investigații private din Anglia, angajată de Rise Project.

Avocata a transmis că Liviu Dragnea a fost atenționat printr-un sms de acest lucru.

”Domnul Dragnea a primit acest mesaj: Rise Project a angajat o companie de investigații private din Anglia să stea după dumneavoastră. Unde sunteti?  (...) Să urmărești o persoană în timp ce ai o anchetă penală deschisă este interzis de lege, atât prin dreptul intern, cât și prin cel internațional, ca o anchetă privată să se desfășoare concomitent cu o anchetă judiciară. Să invadezi viața privată a unei persoane numai în scopul de a afla informații și date pe care ulterior să le transpui în ceva penal (...) este ilegal și imoral”, a spus Maria Vasii, la Antena 3.

Avocata Maria Vasii a vorbit, la Antena 3, și despre motivul pentru care procurorii DNA au solicitat audierea fostei soții a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, în cursul zilei de marți, în ancheta referitoare la afacerile politicianului în Brazilia.

”A fost audiată doamna Prodana în legătură cu vânzarea a trei imobile (o clădire spațiu comercial și două terenuri), în cursul anului 2009. Înțeleg că procurorii au vrut să vadă dacă acele tranzacții au fost efectuate pentru prețuri reale sau nu. A fost o audiere în care nu am nimic să reproșez. Nu am văzut nimic exagerat. A durat o jumătate de oră, pentru că a fost o audiere punctuală. Era necesară o asemenea clarificare pentru că noi așteptăm rezultatul anchetei procurorilor tocmai pentru ca, în spațiul public, să se calmeze spiritele”, a spus avocata Maria Vasii.

Pe 7 iulie, DNA a confirmat că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte dintre dezvăluirile RISE Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relaţii de la autorităţi din Brazilia

Afacerile apropiaţilor lui Liviu Dragnea sunt anchetate de DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că există un dosar deschis încă din februarie anul trecut legate de afacerile companiei Tel Drum.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea 100 de minute rise project
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close