Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, despre decizia de extrădare în România: ”Nu am avut mari speranțe”

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, despre decizia de extrădare în România: ”Nu am avut mari speranțe”

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a comentat la Antena 3 decizia magistraților de la Curtea de Apel din Sofia ca Elena Udrea să fie extrădată în România.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, despre decizia de extrădare în România: ”Nu am avut mari speranțe”
Sursa foto: antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2022   •   22:55

„Eu nu am avut mari speranțe în procedurile din Bulgaria. M-am gândit că ar fi posibil totuși, față de toate discuțiile și probele care s-au făcut acolo, să existe și o soluție de respingere. Cu toate astea, personal, nu am avut mari speranțe, așa că nu sunt atât de dezamăgit.”, a declarat avocatul Elenei Udrea.

Întrebat dacă motivarea CCR i-ar putea oferi Elenei Udrea avantaj în proces, Veronel Rădulescu a răspuns:

„Sunt două situații posibile. O primă situație în care recursul în casație este admis, și atunci se casează decizia de condamnare, iar dacă se rejudecă, în rejudecare se poate pune în discuție problema prescripției, iar cea de-a doua ipoteză, când recursul în casație va fi respins, fără să se caseze decizia de condamnare, și atunci șansele sunt mici, chiar dacă noi le vom încerca și aplicând decizia CCR.”

Pe toată durata procesului, în cele două luni de când se află în arest, Elena Udrea a susținut că nu își dorește să fie predată în România și speră ca măcar justiția din Bulgaria să o judece corect.

Astăzi la ieșirea din sala de judecată fostul ministru al Turismului a făcut o acuzație extrem de gravă.

„În data de 7 aprilie atunci când s-a dat sentința în România în cazul meu, doi judecători din completul care au dat această sentință au fot chemaţi la Parchetul General şi au fost amenințați cu pușcăria dacă nu dau sentința de condamnare în dosarul Gala Bute.

În mod cert decizia împotriva mea s-a luat cu presiune. Au fost cele mai lungi două luni din viaţa mea", a spus Elena Udrea.

Aceasta a precizat că a făcut 20 de ani politică şi nu îi este frică pentru viata ei, dar are un copil acasă şi se așteaptă la orice dacă o să fie trimisă într-o închisoare din România.

Reamintim că la începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanța supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute.

Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

La scurt timp Tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european emis pe numele ei şi extrădarea în România, iar Elena Udrea a atacat acest verdict la Curtea de Apel din Sofia.

Magistrații de la Curtea de Apel din Sofia, Bulgaria au decis astăzi ca Elena Udrea să fie extrădată în România, unde va ispăși o sentință de 6 ani de închisoare cu executare.

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close