Antena 3 CNN Actualitate Avocatul familiei Raisei, dezvăluiri grave de la audierea poliţistului: "A oprit un martor să vorbească"

Avocatul familiei Raisei, dezvăluiri grave de la audierea poliţistului: "A oprit un martor să vorbească"

Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, copila ucisă de un poliţist pe trecerea de pietoni din Capitală a făcut dezvăluiri grave de la audieri. „Ori se încearcă o mușamalizare în cadrul anchetei, ori există o incompetență la cel mai înalt nivel", spune avocatul.

Avocatul familiei Raisei, dezvăluiri grave de la audierea poliţistului: "A oprit un martor să vorbească"
Sursa foto: Facebook/Cuculis Adrian Calin
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2022   •   19:26

"Lucrurile au mers, spun eu, destul de prost din punctul de vedere al anchetei, acolo. Vineri seara s-a întâmplat asta.

Suspicionăm că ori se încearcă o mușamalizare în cadrul anchetei, ori că există o incompetență la cel mai înalt nivel.

Acest caz trebuia preluat de un parchet superior, nu de către Parchet de pe lângă Judecătorie şi mai mult de atât procurorul a dispus o delegare de competența în sarcina celor de la Brigada Rutieră.

„Poliţistul a oprit un martor să vorbească"

Vineri, când am depus delegația şi prima audiere unde doamna (n.r martor) a participat în mod activ acolo şi au fost nişte întrebări pe care am vrut să i le adresez la finalul interogatoriului moment în care polițistul a spus " întrebările le adresați la instanţă şi nu aici".

Din punct de vedere procedural eu eram stânjenit, eram cumva oprit pentru a audia martorul care putea să dea nişte informaţii prețioase. Când a izbucnit acest scandal eram alături de colegul meu şi l-am întrerupt pe poliţist.

I-am explicat că procedural nu se poate aşa ceva, noi trebuie să adresăm întrebări martorului şi cred că relevant a fost şi faptul că am întrebat dacă s-a auzit vreo frână înainte să se audă impactul sau dacă frâna respectivă s-a auzit după impact.

„La producerea accidentului polițistul nu a frânat deloc"

Ceea ce pot să vă spun este că polițistul nu a frânat deloc. Mai mult de atât informaţiile dezbătute în spaţiul public, mai ales situaţia cu bocancul de vineri seară sunt probe materiale în dosar.

Acest martor a declarat că polițistul s-a apropiat de victimă, a încercat-o cu bocancul şi a întors-o ulterior", spune avocatul familiei Raisei, copilul în vârstă de 11 ani care a murit în accidentul produs de polițist în Capitală. 

Tatăl Raisei, fetița spulberată când traversa strada, mesaj pentru polițistul care era la volan 

Tatăl Raisei, fetița spulberată de o mașină de Poliție când traversa strada, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Antena 3. Împietrit de durere, tatăl micuței face dezvăluiri șocante.

"A fost greu! A fost foarte greu! Dar, probabil că o să ne ajute să trecem mai departe. (...) Suntem în ianuarie și ar fi trebuit să fie zăpadă și ger, dar soarele acesta a ieșit numai pentru ea, ca să-i lumineze calea. Să știți că acest polițist o să plătească. 

Probabil Dumnezeu o să facă în acest fel încât să plătească și el tot cu viața pentru fata mea, pentru că așa ar trebui", a spus tatăl fetiței.

Întrebat cum crede că se desfășoară ancheta, acesta a răspuns:

"Eu sper că autoritățile o să-și facă treaba și datoria, pentru că totuși e un copil de 11 ani care nu ar fi trebuit să plece așa repede pentru un nenorocit care aleargă ca disperatul. Eu sper că o să fie bine, dar toți trebuie să ne gândim că trăim în România.

Și trăind în România s-ar putea ca totul să fie mușamalizat, toți să se spele pe mâini. Dar, noi sperăm să fie bine. Să facă dreptate! Să plătească pentru că asta e".

×
Subiecte în articol: politist Raisa
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close