Antena 3 CNN Actualitate Avocatul familiei Raisei: ”Locuitorii au sesizat de un an de zile că trecerea de pietoni nu era marcată corespunzător”

Avocatul familiei Raisei: ”Locuitorii au sesizat de un an de zile că trecerea de pietoni nu era marcată corespunzător”

Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, fetița de 11 care a fost accidentată mortal pe trecerea de pieton de un polițist, pe bulevardul Laminorului din București, a anunțat că trecerea unde s-a produs tragedia a fost marcată de către Administrația Străzilor de-abia acum, deși locuitorii sesizaseră problema de mai mult timp.

Avocatul familiei Raisei: ”Locuitorii au sesizat de un an de zile că trecerea de pietoni nu era marcată corespunzător”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Ian 2022   •   15:09

„Bulevardul Laminorului, 28.01.2022. A treia săptămână de la accidentul unde fetița familiei Barbu și-a pierdut viață și încă o fată de 11 ani o să rămână pe viață cu imaginea prietenei ei moartă pe carosabil. Statul a rezolvat problema la aproape 3 săptămâni de la accident și la un an de zile de la ultima sesizare a locuitorilor că pe acel Bulevard, trecerile nu sunt marcate. Viteza de reacție a primăriei/ASMB este comparabilă cu pasivitatea totală”, susține avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, citat de Gândul.

Și Poliția Rutieră a făcut solicitări către Administrația Străzilor pentru refacerea marcajului, însă, instituția din subordinea Primăriei Capitalei nu a reacționat, mai precizează sursa citată anterior.

A apărut proba-cheie în dosarul morţii Raisei

Maşina poliţistului care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni este în aceste zile expertizată tehnic. Procurorii vor să afle ce viteză avea agentul în momentul tragediei. Totodată, aceștia încearcă să afle ce făcea agentul în momentul impactului.

Între timp, a apărut un nou martor-cheie de care nu ar fi ştiut până acum nici procurorii. O şoferiţă a cărei mașină rula chiar în spatele celei de Poliție a filmat totul cu camera aflată pe bord.

„Imaginile ar urma să ne parvină şi nouă săptămâna aceasta, o să le prezentăm procurorului şi o să cerem inclusiv audierea ei", afirmă avocatul Adrian Cuculis.

Expertiza în cazul mașinii de Poliție ar putea dura două luni. Testele vor stabili cu ce viteză mergea poliţistul, când a realizat pericolul, dar şi în ce stare tehnică era maşina. Mai exact, dacă sistemul de direcţie şi frânele erau în stare bună. În paralel, familiile celor două victime fac propria anchetă.

„Maşina de poliţie care a fost implicată în accident este aici, la Brigada Rutieră în spate, şi urmează să fie luată cam într-o săptămână, o saptămână jumătate. O să fie ridicată pe rampă, dusă în sediul RAR, acolo se vor face teste şi, eventual, inclusiv la faţa locului - sigur, nu cu aceeaşi maşină, că nu mai este funcţională, evident. Se va face o reconstituire de fapt a accidentului", spune avocatul Adrian Cuculis.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close