Antena 3 CNN Actualitate Avocat: Horia Georgescu a demisionat de la șefia ANI

Avocat: Horia Georgescu a demisionat de la șefia ANI

Avocat: Horia Georgescu a demisionat de la șefia ANI
de O.P.    |    17 Mar 2015   •   09:09

Șeful Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a demisionat din funcție, urmând ca cererea sa să fie înregistrată marți la Cabinetul președintelui Senatului, a anunțat avocatul acestuia, Cristian Ene.

"Horia Georgescu ne-a înmânat demisia domniei sale din calitatea de președinte al Agenției Naționale de Integritate, urmând ca în cursul zile de astăzi să continui procedura de înregistrare la Cabinetul președintelui Senatului României. A fost o inițiativă proprie. Ne-a și motivat-o: nu dorește în niciun fel să aducă vreo pată asupra imaginii ANI. Chiar dacă se consideră nevinovat față de acuzațiile aduse, vrea să evite orice umbră asupra imaginii Agenției Naționale de Integritate", a declarat marți dimineață Cristian Ene.

Avocatul a precizat că a discutat luni seară timp de două ore cu Horia Georgescu, aflat în arestul Poliției Capitalei, și a stabilit cu acesta strategia de apărare pentru propunerea de arestare formulată de DNA, care se va judeca marți la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Șeful ANI, Horia Georgescu, a fost reținut luni de procurorii DNA pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, fapte comise în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, prejudiciul în dosar ridicându-se la 75 milioane euro.

Georgescu va fi prezentat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

×
Subiecte în articol: Horia Georgescu ANI demisie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close