Antena 3 CNN Actualitate Avocat: Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, incriminată, dar nu acuzată în dosarul privind moartea lui Ionuţ

Avocat: Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, incriminată, dar nu acuzată în dosarul privind moartea lui Ionuţ

Avocat: Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, incriminată, dar nu acuzată în dosarul privind moartea lui Ionuţ
06 Sep 2013   •   12:35
UPDATE 12.30 - Avocata preşedintelui Asociaţiei Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a declarat vineri, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că aceasta este incriminată în dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel, dar nu a fost pusă încă sub acuzare, informează Mediafax.
   
Potrivit avocatei, Carmen Secăreanu a aflat joi seară că este parte incriminată în acest dosar, iar vineri s-a prezentat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a lua la cunoştinţă conţinutul dosarului.
   
Avocata a spus că preşedinta Asociaţiei Caleidoscop nu este pusă sub acuzare până la acest moment, precizând că prezenţa ei la Parchet este unul dintre demersurile pregătirii apărării în acest caz.
   
Avocata a mai spus că acest dosar este în faza actelor premergătoare, arătând că pe măsură ce vor apărea detalii sau informaţii noi referitoare la clienta sa, le va face publice.
   
Carmen Secăreanu nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor nici la intrare şi nici la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme.



Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, care în 2008 a semnat, în numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre câinii care l-au omorât pe Ionuţ Anghel, a venit, vineri, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi audiată, informează Mediafax.
  
Avocatul cu care Lavinia Mirela Nica a venit la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a declarat că aceasta are calitate de martor în dosar şi a venit să răspundă înterbărilor anchetatorilor.
   
Acesta a precizat că este prematur să se vorbească de acuzaţii, precizând că Lavinia Mirela Nica nu mai este membru al Asociaţiei Caleidoscop.
   
Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, având în vedere complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acesteia.
   
Anchetatorii vor verifica şi dacă au fost respectate dispoziţiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.
  
Unul dintre câinii care l-au omorât pe Ionuţ Anghel fusese sterilizat de ASPA şi adoptat de Asociaţia Caleidoscop pe 24 decembrie 2008.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.
   
Mărturia mamei unui copil de 6 ani, ucis de un câine maidanez

"Problema maidanezilor nu cred că se va rezolva pentru că nu implică niciun comision", spune Valentin Anghel, tatăl copilului omorât de câine.

×
Subiecte în articol: caini maidanezi
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close