Antena 3 CNN Actualitate Avocat reţinut după ce a cerut 12.000 de euro de la o persoană arestată pentru trafic de droguri

Avocat reţinut după ce a cerut 12.000 de euro de la o persoană arestată pentru trafic de droguri

Avocat reţinut după ce a cerut 12.000 de euro de la o persoană arestată pentru trafic de droguri
Sursa foto: Foto: deccanchronicle.com
de S.T.    |    31 Ian 2014   •   14:03

Un avocat din Baroul Bucureşti a fost reţinut, vineri, pentru trafic de influenţă, după ce a cerut, împreună cu un alt bărbat, 12.000 de euro de la o persoană arestată pentru trafic de droguri.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au reţinut pe avocatul Ştefan Butuc şi pe Aurel Ioniţă, pentru trafic de influenţă şi cer, vineri, Curţii de Apel Bucureşti arestare preventivă pentru 29 de zile a acestora, informează Mediafax.

Potrivit procurorilor, în perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014, Ştefan Butuc şi Aurel Ioniţă, care s-a prezentat drept avocat în Baroul Bucureşti, au pretins 12.000 de euro, din care au primit 2.000 de euro, de la trei persoane, dintre care una era arestată preventiv pentru trafic de droguri.

"În schimbul banilor, cei doi inculpaţi au promis că, prin influenţa pe care susţineau că o au asupra judecătorilor din cadrul Tribunalului Bucureşti (Butuc Ştefan), respectiv din cadrul Curţii de Apel Bucureşti (Ioniţă Aurel), au promis că vor obţine o soluţie favorabilă unuia dintre denunţători, arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Ştefan Butuc şi Aurel Ioniţă au fost prinşi în flagrant, joi, de procurorii anticorupţie, în timp ce primeau şi restul sumei de 10.000 de euro.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close