Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu procesul de fraudă al lui Donald Trump, după câștigarea alegerilor. Anunțul făcut de avocații miliardarului

Ce se întâmplă cu procesul de fraudă al lui Donald Trump, după câștigarea alegerilor. Anunțul făcut de avocații miliardarului

Ce se întâmplă cu procesul de fraudă al lui Donald Trump, după câștigarea alegerilor. Anunțul făcut de avocații miliardarului
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Noi 2016   •   13:30

Avocaţii lui Donald Trump, miliardarul ales marţi preşedinte al SUA, au cerut joi în instanţă, la San Diego, amânarea procesului civil în care magnatul este acuzat de fraudă şi care ar trebui să înceapă în mai puţin de trei săptămâni, conform ediţiei de vineri a cotidianului The Washington Post, potrivit Agerpres.

Avocaţii lui Trump au justificat că acesta va fi prea ocupat cu tranziţia de putere la Casa Albă pentru a fi prezent la audierea din 28 noiembrie în procesul referitor la aşa-numita Trump University.

Donald Trump şi defuncta sa iniţiativă lucrativă sunt acuzaţi că au înşelat mii de persoane care au plătit fiecare până la 35.000 de dolari pentru a învăţa strategiile de investiţii imobiliare ale magnatului.

Avocaţii au cerut amânarea procesului până în februarie sau martie, când Trump se va fi instalat deja la Casa Albă.

Judecătorul Gonzalo Curiel, juristul acuzat de Trump în campanie de părtinire în virtutea originilor sale mexicane, a declarat că va emite, probabil, o decizie luni. El a exprimat deocamdată dubii cu privire la oportunitatea unei amânări a procesului, având în vedere că Trump va prelua preşedinţia la 20 ianuarie.

Trump University, prezidată de miliardar, a devenit o ţintă pentru rivalii săi la nominalizarea republicană, iar ulterior pentru contracandidata democrată Hillary Clinton.

În 2010, Trump University şi-a schimbat denumirea în Trump Entrepreneur Initiative, iar ulterior în acelaşi an a înştiinţat Departamentul pentru Educaţie al statului New York că şi-a încetat funcţionarea.

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA Donald Trump
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close