Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Adrian Cuculis, după scandalul de la Ziua Marinei: "ÎPS Teodosie este supus unei hărțuiri"

Avocatul Adrian Cuculis, după scandalul de la Ziua Marinei: "ÎPS Teodosie este supus unei hărțuiri"

Scandal fără precedent între Biserică și liderii politici, după ce organizatorii Zilei Marinei i-au tăiat microfonul ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Avocatul său, Adrian Cuculis, a afirmat, la Antena 3, că ÎPS Teodosie este victima unei hărțuiri.

Avocatul Adrian Cuculis, după scandalul de la Ziua Marinei: "ÎPS Teodosie este supus unei hărțuiri"
Sursa foto: Facebook/Cuculis Adrian Calin
de Gabriel Dano    |    15 Aug 2022   •   19:23

"Eu am certitudinea asta (...) Atâta vreme cât, cel puțin în 3 sau 4 rânduri știu eu că a fost amendat pe nedrept, de altfel, instanțele de judecată au și stabilit lucrul acesta, nu pot să cred că ceea ce s-a întâmplat astăzi acolo, la Constanța, este o pură întâmplare. Sigur că aș fi completat dacă nu se făcea deja completarea aceasta, că oricând se putea înlocui microfonul sau pur și simplu se puteau decala puțin evenimentele.

Nu am înțeles de ce graba asta dintr-o dată, când îl văzuse și pe președintele Iohannis că se uita în spre stânga lui, în momentul în care i s-a tăiat microfonul Înalt Preasfințitului Teodosie. Lucrurile puteau să fie cumva contracarate. Dar nu cred că s-a dorit lucrul acesta.

Și da, din punctul meu de vedere, este o hărțuire care a început acum multă vreme și este perpetuată, a fost perpetuată în pandemie și probabil că a fost perpetuată pentru că pe cineva a deranjat, pentru că Înaltpreasfințitul Teodosie făcea și săvârșea sfânta liturghie în fiecare zi, lucru pe care îl face inclusiv acum. Nu știu ce s-a întâmplat acolo, dar un lucru este cert pentru mine că nu a fost nimic întâmplător", a spus avocatul Adrian Cuculis, în Ediția Specială moderată de Andreea Sava.

Slujba oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie cu ocazia Zilei Marinei a fost întreruptă de organizatori, astăzi, după un decalaj în program.

Mai exact, slujba lui ÎPS Teodosie a fost scurtată forțat, după ce președintele Klaus Iohannis a întârziat câteva minute.

În acest context, Arhiepiscopia Tomisului cere explicații oficiale Ministerului Apărării și Administrației Prezidențiale pentru a afla de ce slujba de Ziua Marinei nu a fost dusă la bun sfârșit.

 

 

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close