Antena 3 CNN Actualitate Avocatul criminalului din Dorobanţi: Vlădan era depresiv şi se afla sub tratament

Avocatul criminalului din Dorobanţi: Vlădan era depresiv şi se afla sub tratament

Avocatul criminalului din Dorobanţi: Vlădan era depresiv şi se afla sub tratament
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Mar 2012   •   17:19

Autorul atacului armat de la salonul de cosmetică din zona Perla, Gheorghe Vlădan, a declarat în faţa magistraţilor că, în îmbulzeala creată, a luat pistolul din buzunar şi nu îşi poate explica cum acesta s-a descărcat. Vlădan a mai declarat că a auzit două împuşcături şi că nu îşi mai aminteşte nimic după momentul în care a ieşit din coafor şi a intrat în sediul Transelectrica.

În plus, acesta a cerut magistraţilor internarea sa într-un centru psihiatric în loc de privarea de libertate solicitată de procurori, el susţinând că regretă fapta şi că "nu asta a fost intenţia lui".

Potrivit avocatului acestuia, Vlădan ar fi intrat în depresie din cauza datoriilor acumulate şi a restanţelor la creditele bancare, consecinţe directe ale scăderii salariului.

Avocatul a mai spus că autorul dublului asasinat se afla de două luni sub un tratament medical ca urmare a depresiei. Pentru a întări cele spuse, avocatul a afirmat, în faţa instanţei, că Vlădan dormise doar 20 de minute în ultimele 20 de zile, se arată în decizia prin care acesta a fost arestat preventiv.
   
Apărătorul lui Gheorghe Vlădan a recunoscut în faţa judecătorilor că bărbatul "nu a avut o pregătire medicală complexă, care să-l determine de portul şi uzul de armament", notează instanţa în motivare.
   
Cu toate acestea, potrivit avocatului, bărbatul "purta zilnic pistolul asupra sa".
   
O altă susţinere a avocatului lui Gheorghe Vlădan este aceea că, la momentul "săvârşirii infracţiunii", autorul atacului "se afla sub influenţa unor antidepresive puternice şi sub tratament".

Luni, în jurul orei 17.30, Gheorghe Vlădan a intrat înarmat în coaforul unde lucra soţia sa. El a împuşcat-o mortal pe aceasta şi pe casiera unităţii, rănind apoi alte şase persoane.

Agentul Gheorghe Vlădan a tras 11 cartuşe, dintre care trei în casiera coaforului şi unul în soţia sa, potrivit unor surse judicare.

Parchetul ICCJ a precizat că agentul Gheorghe Vlădean a tras un glonţ în soţie, care i-a lezat inima şi un plămân, în timp ce casiera a fost împuşcată de trei ori, fiindu-i lezat unul dintre plămâni.

Ca urmare a masacrului din Dorobanţi, şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Viorel Vasile, a fost schimbat din funcţie.

×
Subiecte în articol: crima Gheorghe Vladan
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close