Antena 3 Actualitate Avocatul Dan Chitic a câștigat împotriva României la CEDO

Avocatul Dan Chitic a câștigat împotriva României la CEDO

18 Ian 2020   •   17:59
Avocatul Dan Chitic a câștigat împotriva României la CEDO

Avocatul Dan Chitic a câștigat la CEDO în fața României, după ce a fost sancționat de jandarmi în timpul protestelor din 2012, împotriva demiterii lui Raed Arafat.

”Decizia CEDO este direct aplicabilă în instanțele românești începând cu luna ianuarie 2020, având forța obligatorie asemenea unei legi naționale.” a explicat avocatul Dan Chitic, întrebat dacă decizia CEDO în cauza Chitic contra României poate fi invocată ca precedent în instanțele din România în contextul protestelor din ultimii ani și proceselor intentate de protestatari față de sancțiunile jandarmilor. 

”Trebuie subliniat că CEDO a reținut că în speța Chitic vs România "Nu a existat vreo dovadă că ceea ce scanda reclamantul era jignitor, că viza viaţa privată, onorarea sau reputaţia unei persoane, ori că a incitat la violenţă sau agresiuni gratuite împotriva unor anumiţi indivizi." Cu alte cuvinte, decizia nu este incidentă în cauzele în care există probe împotriva contravenienților, așa cum probabil există în cazul scandalagiilor din 10 August 2018. Deci nu, nu cred că îi ajuta pe haștagienii violenței din vara anului 2018.” a conchis avocatul. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close