Antena 3 Actualitate Avocatul Gheorghe Piperea aruncă bomba: Criza economică inevitabilă în România

Avocatul Gheorghe Piperea aruncă bomba: Criza economică inevitabilă în România

24 Dec 2019   •   08:59
Avocatul Gheorghe Piperea aruncă bomba: Criza economică inevitabilă în România

Gheorghe Piperea a făcut declarații cu privire la marea criză economică care ar putea debuta în 2020. Avocatul a mai afirmat faptul că actualul ministru al Finanţelor a profeţit criza încă din 2016, iar aceasta a devenit inevitabilă în momentul în care şi-a depus jurământul.

"Măsurile de austeritate anunţate înseamnă, printre altele, o reducere drastică a consumului.  Când vei reduce salariile, locurile de muncă, vei reduce per total consumul. Dacă reduci consumul, primul lucru grav care se întâmplă este că nu mai încasezi TVA şi accize la bugetul de stat. Acestea reprezintă principala sursă de venituri ale bugetului de stat. O să scadă venituri, iar cheltuielile fie vor creşte, fie se vor menţine la nivelul actual. De aici va rezulta încă un motiv, de data aceasta pur politic şi foarte neatent pus în practică sau poate că este chiar voluntar, de declanşare a crizei sau de agravare a crizei. 

Nu-mi place să spun acest lucru, dar criza aceasta economică a devenit inevitabilă în momentul în care şi-a depus jurământul ca ministru al Finanţelor domnul Florin Cîţu. Dacă vă uitaţi pe declaraţiile din 2016, de când e parlamentar, până în prezent, veţi vedea că nu a existat săptămână în care să nu anunţe o criză, o catastrofă", a mai spus avocatul Gheorghe Piperea pentru DC News.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Piperea România

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close